Λίγες ώρες πριν συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, δήλωσε ότι δεν κάνει πίσω στο θέμα των διαγραφών διαφωνούντων στελεχών, ενώ ταυτόχρονα παρέπεμψε το ζήτημα σε δημοψήφισμα, προκειμένου, όπως είπε, ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει αν θα πρέπει να τεθούν εκτός κόμματος οι Σ. Τζουμάκας, Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης και Δ. Βίτσας.
Η σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει μετατραπεί σε απόλυτο βέρτιγκο. Ο Κασσελάκης που υποδύεται τον αριστερό, οι «προεδρικοί» που ζητούν κεφάλια, η εσωκομματική αντιπολίτευση που αμφισβητεί ευθέως τις ικανότητες, την αποτελεσματικότητα και το πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο, όλα αυτά συνθέτουν πραγματικά αστείες καταστάσεις.
Μη ανεκτές παθογένειες του παρελθόντος
Ο Στ. Κασσελάκης φαίνεται ότι ζήλεψε τον προκάτοχό του Αλ. Τσίπρα, όταν έπαιξε τη χώρα στα ζάρια με το περιβόητο δημοψήφισμα του 2015 και τελικώς με μια πολιτική κυβίστηση μετέτρεψε το «όχι» σε «ναι». Τώρα, βέβαια, το θέμα δεν είναι σοβαρό, όπως ήταν τότε η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ούτε απασχολεί τους πολίτες, παρά μόνο ένα σκληρό κοινό φανατικών της μίας και της άλλης πλευράς.
Η κατάσταση αυτή όμως δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαίνει προς την πολιτική του δύση σε συνθήκες παρακμής και αυτογελοιοποίησης, όπως αναφέρουν ακόμα και στελέχη του.
Ο μεγάλος εκλογικός θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιβεβαιωθεί και με το δημοψήφισμα του 2015, όταν το «όχι» είχε προσεγγίσει το 62%, ωστόσο τώρα πάλι ένα νέο, άλλου περιεχομένου, δημοψήφισμα, εφόσον τελικά φθάσουμε ως εκεί, θα σηματοδοτήσει την πτώση του κόμματος της πρώην «κυβερνώσας Αριστεράς» μέσα σε μια πορεία απαξίωσης προς την κοινωνία.