Αντιθέτως, οι ισχυρισμοί του Κροάτη προέδρου πως οι ελληνικές Αρχές φέρονται στους Κροάτες χούλιγκαν που έχουν συλληφθεί μετά το φονικό επεισόδιο λες και είναι «αιχμάλωτοι πολέμου» συκοφαντούν τη χώρα μας, που σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα του ανθρώπου, και δη όσων βρίσκονται στο στάδιο της προφυλάκισης.
Οι εμπρηστικές δηλώσεις του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της Κροατίας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και εντός της χώρας του, καθώς ο πρωθυπουργός έσπευσε να πάρει αποστάσεις, καλώντας τον μάλιστα να σταματήσει δηλώσεις που τελικώς επιβαρύνουν τη θέση των συλληφθέντων. Το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, που ευχαρίστησε τις ελληνικές σωφρονιστικές Αρχές για το επίπεδο συνεργασίας.
Οι 105 Κροάτες παρέβησαν την απαγόρευση μετακίνησης, ήρθαν στην Αθήνα με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια και ενεπλάκησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.
Καμία ανοχή σε διαφθορά και αδιαφορία
Από εκεί και πέρα, η ελληνική Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια για να εξετάσει τα περιστατικά και να κρίνει το ρόλο και το βαθμό εμπλοκής των συλληφθέντων.
Κατηγορούνται για βαρύτατα κακουργήματα, όπως είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και είναι σαφές ότι σε μια υπόθεση ποινικού χαρακτήρα δεν χωρούν λαϊκισμοί, και μάλιστα από πολιτικούς παράγοντες.
Τα επεισόδια είναι καταδικαστέα από όλους, και από την κυβέρνηση της Κροατίας, που αναγνωρίζει ότι κακώς φίλαθλοι της ομάδας του Ζάγκρεμπ ταξίδεψαν στην Αθήνα και συμμετείχαν στις βιαιοπραγίες.
Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει αμερόληπτα και με βάση το αποδεικτικό υλικό σεβόμενη απόλυτα τα δικαιώματα των συλληφθέντων.
Οι εμπρηστικές δηλώσεις δεν ωφελούν κανέναν, αλλά επιβαρύνουν τις σχέσεις δύο κρατών που ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια και σέβονται τους κανόνες δικαίου.