Οποιος θέλει το πιστεύει (δηλαδή σχεδόν κανείς), αλλά η κουτσομπολίστικη διασπορά έκανε τη δουλειά της. Τα έχουμε δει κι εδώ με τις τερατώδεις ιστορίες για τον Τέρη Χρυσό, που εξακολουθούν να βρίσκουν ευήκοα ώτα μεταξύ των αφελών.
Ο χρήστης του Twitter που ανήρτησε την επίμαχη fake φωτό ισχυρίζεται ότι απεικονίζει τον πρώην εκδότη των «Global Times» (γνωστό αγγλόφωνο όργανο του Πεκίνου) και τη νεαρή Πελόζι την ημέρα του γάμου τους. Πέραν του γεγονότος ότι ο «γαμπρός» είναι περίπου 20 χρόνια μικρότερος από την 82χρονη σήμερα «νύφη», το φότοσοπ βγάζει μάτι.
Η ανάλυση έδειξε πως το πρόσωπο της Νάνσι προέρχεται από παλιά οικογενειακή φωτογραφία με τον πατέρα της, Τόμας ντ’ Αλεσάντρο Τζούνιορ, ο οποίος ήταν επίσης πολιτικός. Την είχε αναρτήσει μάλιστα στο Flickr για την προεκλογική της καμπάνια με λεζάντα «Με την οικογένειά της, νεαρό κορίτσι». Οσο για τη φωτογραφία του Σιτζίν, προέρχεται εμφανώς από τα χρόνια της στρατιωτικής του θητείας (τα οποία αναπολεί στο Twitter ως «αξέχαστα»), καθώς εμφανίζεται με στολή στο πλευρό της Αμερικανίδας «νύφης».
Υποτίθεται ότι το στιγμιότυπο τραβήχτηκε επί προεδρίας Τζον Κένεντι, τη δεκαετία του 1960, όταν η Νάνσι ήταν 20 χρόνων κοπελίτσα και ο Κινέζος δημοσιογράφος… νεογέννητο στην κούνια.
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Η πλάκα είναι ότι ο αρθρογράφος των «Global Times» ήταν από τους σφοδρότερους επικριτές της επίσκεψης της «συζύγου» του στην Ταϊβάν, κάνοντας πύρινες αναρτήσεις στο κινεζικό δίκτυο Weibo και ζητώντας στο Twitter από την κινεζική Αεροπορία να καταρρίψει το αεροσκάφος της. Οι χειριστές, μάλιστα, διέγραψαν αυτή του την ανάρτηση!