Στην κοινωνία δεν υπάρχει κανένα αίτημα «αλλαγής», όπως είναι το βασικό σύνθημα του Τσίπρα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει την κανονικότητα να εμπεδώνεται, την οικονομία να αναπτύσσεται και τις δουλειές να αυξάνονται. Το τελευταίο που επιθυμεί είναι να επιστρέψει σε εποχές αβεβαιότητας και κομματικών συνεργασιών που παραπέμπουν σε νέους τυχοδιωκτισμούς, όπως θα ήταν η σύμπραξη του Τσίπρα με τον Βαρουφάκη και ολίγον ΠΑΣΟΚ.
Η οικονομία παραμένει το δυνατό χαρτί του Μητσοτάκη, η κυβέρνηση μιλάει για την επενδυτική βαθμίδα, που είναι πλέον στόχος ολίγων μηνών εφόσον υπάρξει πολιτική σταθερότητα, και ο Βαρουφάκης έχει έτοιμο το σχέδιο «Δήμητρα» για έξοδο από το ευρώ με εκτύπωση χαρτονομισμάτων από τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Λαχείου.
Για αυτό και το κυβερνών κόμμα συσπειρώνεται. Η Ν.Δ. ανεβάζει τα ποσοστά της, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ομφαλοσκοπεί για το εάν θα συγκροτήσει κυβέρνηση ηττημένων, ενώ η υπόθεση Γεωργούλη προκάλεσε μεγάλη ζημιά, καθώς αφορά ένα «ταυτοτικού» χαρακτήρα θέμα για το κόμμα, όπως είναι οι καταγγελίες βιασμών. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις χυδαίες αναρτήσεις γυναικών υποψήφιων βουλευτών κατά της καταγγέλλουσας, αλλά και από την αφωνία των δήθεν ευαίσθητων καλλιτεχνών, που είχαν κηρύξει την επανάσταση κατά της Μενδώνη και τώρα παίζουν τάβλι για τις καταγγελίες κατά του Γεωργούλη.
Εύλογα λοιπόν ο Τσίπρας ξαναμίλησε για fake δημοσκοπήσεις, τα ίδια έλεγε και το 2019 όταν δεν θα έχανε από τον Μητσοτάκη ούτε μία στο εκατομμύριο. Τώρα χάνει έδαφος τόσο από δεξιά του (ποιος λογικός ψηφοφόρος της Κεντροαριστεράς θα ήθελε να δει σύμπραξη με Βαρουφάκη για να γίνουν τα ευρώ του μονάδες «Δήμητρα) όσο και από αριστερά μετά την υπόθεση Γεωργούλη.
Σύγχυση ταυτοτήτων, απώλεια ισορροπίας
Η εκτίμηση της Metron Analysis για το «Βήμα», που δείχνει τη Ν.Δ. να προηγείται κατά 6,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου (33,8% και 26,9% αντίστοιχα), αποτυπώνει τη διαφορά των κομμάτων στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έπρεπε τώρα να τρέχει για να μειώσει τη διαφορά, μένει καθηλωμένος μεταξύ ιδεοληψιών, τοξικότητας και αναξιόπιστου προγράμματος. Εάν μάλιστα επιμείνουν στη σύμπλευση με Βαρουφάκη για «Δήμητρες» αντί για ευρώ και κλείσιμο της Τραπέζης της Ελλάδος μέσα σε 2 ώρες, τότε θα δούμε στις κάλπες ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις.
Ε, όχι και τον Μυλωνάκη!
Η πολύχρονη επαγγελματική και πολιτική πορεία του Αντώνη Μυλωνάκη διακρίνεται από ευθύτητα και ειλικρίνεια. Ως εκ τούτου είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να αφήνονται σκιές από την ηγεσία της Ελληνικής Λύσης για τον κ. Μυλωνάκη, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα μετά τις συκοφαντικές, όπως χαρακτήρισε, κατηγορίες για δήθεν αποστασία. Οπως πληροφορούμαστε, ο κ. Μυλωνάκης δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από ψηφοφόρους και πολιτικούς του φίλους. Το βέβαιο είναι ότι η Ελληνική Λύση προτίμησε να ακούσει τις φήμες από τις δηλώσεις των βουλευτών του και τώρα θα είναι αντιμέτωπη με ένα κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα. Οσο για τον κ. Μυλωνάκη, που δέχθηκε στο πετσί του την αδικία, είναι μάχιμος και θα ξεπεράσει τις δυσκολίες.
Το παραλήρημα ενός καθηγητή
Ο αναπληρωτής καθηγητής Νομικής Ακρίτας Καϊδατζής ήταν ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τσίπρα. Προχθές εξερράγη στα κοινωνικά δίκτυα επειδή ο Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές χωρίς να παραιτηθεί η κυβέρνηση ώστε οι κάλπες να διεξαχθούν από υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Μάλιστα, τις σχετικές αναρτήσεις τις ανέβασε και στα αγγλικά για να «διεθνοποιήσει» τις «αντιδημοκρατικές πρακτικές» της κυβέρνησης. Μόνο που και το 2019, όταν ο Τσίπρας προκήρυξε εκλογές, δεν παραιτήθηκε, ενώ και ο Καϊδατζής δεν θυμόμαστε να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική στάση του «αφεντικού» του. Αντιθέτως, «χειροκροτούσε» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για να ψηφισθεί ο Ποινικός Κώδικας με αμφιλεγόμενες διατάξεις, όπως η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. Από το παραλήρημα του συριζαίου καθηγητή αντιλαμβανόμαστε την απόγνωση στην Κουμουνδούρου.