ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, επιδείκνυε τις αθλητικές επιδόσεις του, τρέχοντας «κατοστάρι» στο προαύλιο και κάνοντας «παρκούρ» στις επιβοηθητικές μπάρες που είναι για την κίνηση και την ασφάλεια των παιδιών. Είναι ευχάριστο ότι κρύβει «ένα παιδί μέσα του». Αλλά αν συνεχίσει τις επισκέψεις του, καλό θα είναι να μην προβαίνει σε εύπεπτες συγκρίσεις με τα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία που φοίτησε.
Η ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ συμπεριφορά του προς την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και η απειλή του «να προσέχει», θέτουν ερωτηματικά για την αντίληψή του για τις γυναίκες. Οφειλε να γνωρίζει -ή το γραφείο του- ότι υπάρχει ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ που αφορά στις επισκέψεις, σε δημόσιες δομές, των προέδρων των κομμάτων. Υποχρεούται το γραφείο του να ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο και υποχρεούται η πολιτική ηγεσία να τον υποδεχθεί. Και ΠΟΙΟΣ είναι ο Κασσελάκης που απειλεί τη Δόμνα Μιχαηλίδου «να είναι στο μέλλον προσεκτική», επειδή, χάρη στην παλαιά σχέση τους ως συμφοιτητές, τον υποδέχθηκε η ίδια, αντί να στείλει έναν υπηρεσιακό παράγοντα; Αν νομίζει ότι του επιτρέπεται, ως δημόσιο πρόσωπο, να συμπεριφέρεται όπως του «γουστάρει», ας το ξανασκεφθεί.
Σκάκι για τρεις
ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΑ θυμήθηκα την ιστορία που μας είχε απασχολήσει, το 2003, στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από κομματικά στελέχη επισκέφτηκε το Θέατρο Διονύσου, στις παρυφές της Ακρόπολης. Ο τότε υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος δημοσιοποίησε την απορία του γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιφνιδιαστικά θέλησε να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο -«σαν κλέφτης» γράφτηκε στις παραπολιτικές σελίδες- χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο ώστε να τον υποδεχθούν οι αρμόδιοι, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο. Αφήνω ασχολίαστο το αντίστοιχο εγχείρημα του τέως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Ακρόπολη, Μάιος 2021, που κατέληξε σε Βατερλώ…
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο Κασσελάκης έκοψε στη μονταζιέρα τη Δόμνα -θα τη βρήκε μάλλον ανταγωνιστική στην εικόνα του- και της επιτέθηκε με την αήθη δήλωσή του, αποτελεί ένδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται τη γυναικεία παρουσία, ακόμη και αν αυτή επιβάλλεται, λόγω ιδιότητας, να συνυπάρξει μαζί του στον δημόσιο χώρο. Πιστεύω ότι τη δήλωση Κασσελάκη δεν την έγραψε η προσεκτική εκπρόσωπος Δώρα Αυγέρη, που καυτηρίαζε, παλαιότερα, τις σεξιστικές συμπεριφορές.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν η υφυπουργός χρειαστεί να τον υποδεχθεί, σε άλλο χώρο της αρμοδιότητας της, «οι άνδρες» που τον συνοδεύουν αντί «να την σπρώχνουν», όπως έκαναν τώρα, θα τη συλλάβουν ή θα τη… δείρουν; Τα μικρά πράγματα άνδρα δεικνύασιν.