Οι Τόρις θα μπορούσαν να τα μπαλώσουν αν υλοποιούσαν τις υποσχέσεις τους στο Μεταναστευτικό, που τείνει να μεταβληθεί στο Βατερλώ τους. «Πολλοί κοινωνικά συντηρητικοί πολίτες επέλεξαν το 2019 τους Τόρις για να περιορίσουν τη μετανάστευση, αλλά δεν βλέπουν αποτέλεσμα», δήλωσε στο Politico ο πρώην επίσημος δημοσκόπος της Ντάουνινγκ Στριτ, Τζέιμς Τζόνσον (μάλλον συνωνυμία με τον πρώην πρωθυπουργό).
Αν εφαρμοζόταν η εξτρεμιστική πολιτική της πρώην υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, η Βρετανία ίσως κινδύνευε να αποβληθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Την Τετάρτη όμως παραιτήθηκε και ο σκληροπυρηνικός υπουργός Μετανάστευσης, Ρόμπερτ Τζένρικ, κατηγορώντας τον Σούνακ ότι ο νόμος που πρότεινε για να παρακάμψει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, δεν ήταν αρκούντως αυστηρός!
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Ο Σούνακ πια δεν ξέρει τι να κάνει, αφού θα πρέπει να συγκρουστεί είτε με τα δικαστήρια της χώρας του και τη διεθνή νομιμότητα είτε με τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του. Αυτοί είναι οι τελευταίοι που χολοσκάνε, καθώς έχουν έτοιμη εναλλακτική: Νάιτζελ Φάρατζ και… τα μυαλά στα κάγκελα.
Ο πρωτoμάστορας του Brexit, αφού εγκατέλειψε προσωρινά την πολιτική και τώρα διαπρέπει στο τηλεριάλιτι «I’m a celebrity – Get me out of here», βλέπει το «Μεταρρυθμιστικό» του κόμμα (Reform UK) να μoνιμοποιείται στην τρίτη θέση με 11%. Τον Νοέμβριο του 2024 στοχεύει σε ακόμη υψηλότερο ποσοστό – κι αν έχει βγει στην Αμερική ο Τραμπ, τότε ποιος τον πιάνει!