Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος
Επίσης, κάλεσε όλους τους γαλλικούς δήμους και τις κοινότητες να προσφέρουν άσυλο σε τουλάχιστον 1-2 ουκρανικές οικογένειες.
Πραγματικός, ωστόσο, αντίπαλος του γενικού γραμματέα του Γαλλικού Κ.Κ. δεν είναι οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι που βρέχουν τα πόδια τους στη Γαλλική Ριβιέρα. Είναι ο αρχηγός της «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος δέχεται πυρά από όλο το πολιτικό φάσμα για τις δηλώσεις που έκανε κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Τουλάχιστον ως τις 24 Φεβρουαρίου, που η Ρωσία αποκάλυψε απροσχημάτιστα το απεχθέστερο πρόσωπό της.
Κλιμάκωση χωρίς κέρδος
Ο Μελανσόν δεν θεωρείται το ίδιο φίλος της Μόσχας με τους ακροδεξιούς Λεπέν και Ζεμούρ, αλλά δέχθηκε επικρίσεις για την επιμονή του στην ουδετερότητα της Γαλλίας και την απόφασή του να συνεχίσει κανονικά τις προεκλογικές περιοδείες στην υπερπόντια Ρεϊνιόν: «Στις δημοκρατίες η ζωή δεν σταματάει επειδή η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία», ήταν το επιχείρημά του. Ωστόσο, η Λεπέν και ο Ζεμούρ ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν, καθώς είχαν εκτεθεί πολύ τα προηγούμενα χρόνια υπέρ της Ρωσίας και του Πούτιν.
Η Λεπέν είπε ότι «άλλαξε εν μέρει γνώμη για τον επικεφαλής του Κρεμλίνου επειδή παραβίασε μια κόκκινη γραμμή». Ομως, τόσο η ίδια όσο και ο Ζεμούρ αντιτάχθηκαν σε σαρωτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Η Βαλερί Πεκρές -που υπολείπεται και των δύο στις δημοσκοπήσεις και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα χάνει το τρένο του β’ γύρου τον Απρίλιο- υποστήριξε ότι τέτοιοι φιλορώσοι πολιτικοί δεν έχουν τα προσόντα να κυβερνήσουν τη Γαλλία. Κερδισμένος από όλα αυτά βγαίνει ο Μακρόν, που είχε στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμα την ευκαιρία να αναδειχθεί σε έναν προστατευτικό για το λαό του «πολεμικό» ηγέτη.
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr