Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Κι εγώ θυμήθηκα το ισχυρό «κρυολόγημα» που πέρασα το πρώτο εικοσαήμερο του Γενάρη 2019. Κρύωνα, πονούσε ο λαιμός μου και το κεφάλι μου, δεν μπορούσα να αναπνεύσω, να ανοίξω τα μάτια μου. Οι γύρω μου έλεγαν: «Ελα, μωρέ, είσαι πολύ κουρασμένη». Αλλά εμπειρία κούρασης με 39-40 πυρετό δεν είχα ποτέ άλλοτε. Η ταλαιπωρία κράτησε περί τις δέκα μέρες. Τέλος πάντων, σήμερα εμβολιασμένη με τρεις δόσεις -και έτοιμη όποτε ανοίξει η πλατφόρμα να κάνω την τέταρτη- νιώθω ασφαλής.
Μπορεί ο αριθμός διάγνωσης 50.000 κρουσμάτων να μας κατατρόμαξε -στην Αμερική ξεπερνούσε το 1.000.000-, αλλά τουλάχιστον δεν φαίνεται η μετάλλαξη «Ομικρον» να εμφανίζει επιπτώσεις της «Δέλτα». Οσοι παραμένουν πεισματικά αντιεμβολιαστές -αποτελούν μια κατηγορία και μη μας ξεγελούν οι δήθεν δικαιολογίες «φοβάμαι», «είπε ο γιατρός μου», «το σκέφτομαι για αργότερα»- και νοσήσουν σίγουρα θα έχουν προβλήματα.
Η λογική λέει ότι δεν υπάρχει σύστημα υγείας στην Ευρώπη να αντιμετωπίσει 50.000 κρούσματα που να χρήζουν ταυτόχρονης νοσηλείας. Δεν υπάρχει ούτε υποδομή, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμη και ανάλογη δαπάνη για ειδικά φάρμακα. Στην Αγγλία, είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα που υποστηρίζουν ότι οι ανεμβολίαστοι οφείλουν να καταβάλουν τα νοσήλιά τους, εφόσον νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Θα ήταν ίσως ένα μέτρο πίεσης για να κάνουν το εμβόλιο οι αρνητές, όπως το έκαναν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ -όχι ο Αλέξης που κάνει διακοπές με τσίπουρα στη Νεράιδα Καρδίτσας- βρήκε θέμα για να κάνει αντιπολίτευση, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Αγνοούν οι της Κουμουνδούρου συγκεκριμένες έρευνες των Harvard και Hopkins που επιμένουν ότι η ψυχολογική ζημία που προκαλεί η παραμονή στο σπίτι είναι πολύ μεγαλύτερη από τις επιπτώσεις της νόσου στους εφήβους.
Ντόναλντ Τραμπ και Δαλάι Λάμα
Διαβάζοντας τις δηλώσεις του CEO της Pfizer, Αλβέρτου Μπουρλά, -του «Ελληνα», όπως τον αναφέρουν όλα τα ΜΜΕ στον κόσμο- στο καταθλιπτικό σκηνικό που έστησε τη διετία η παγκόσμια πανδημία, έχει ανατείλει η ελπίδα με το χάπι. Η συνταγογράφησή του θα σημάνει ότι το 2022 θα υπάρξουν λιγότερες χαμένες ζωές από τον Covid-19. Για την Ελλάδα, επιπλέον, το 2022 σημαίνει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.
Τα εκατομμύρια που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης -εφόσον θα είναι έτοιμα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί να τα απορροφήσουν, μετά τις εντάξεις των μελετών τους- θα δώσουν τεράστια ώθηση στην αγορά. Φαίνεται, όμως, ότι και οι οιωνοί για τον τουρισμό είναι ευνοϊκότατοι.
Λίγη τύχη να έχουμε -λιγότερο λαϊκισμό και μιζέρια από τον ΣΥΡΙΖΑ- και το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα…
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr