Ο Γάλλος ιδιοκτήτης της Louis Vuitton (LVMH) επέστρεψε φορτσάτος στις ΗΠΑ, όπου είχε παρακολουθήσει την ορκωμοσία του Τραμπ. Πριν δει τον Στίβεν Ουίτκοφ να αναλαμβάνει επίσημα εθνικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Αρνό παρέστη σε τελετή που διοργάνωσε ο Τραμπ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Αμερική, ως ορεκτικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026. Αυτό θα το συνδιοργανώσουν, ως γνωστόν, ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό (δηλαδή, η… ίδια χώρα, κατά την τραμπική λογική). Το βαρύτιμο έπαθλο του Κυπέλλου Συλλόγων αθλοθετήθηκε από τον αμερικανικό οίκο κοσμημάτων Tiffany, ιδιοκτησίας της LVMH.
Στην πραγματικότητα, ο Τραμπ δεν αντιμετωπίζει τον 76χρονο Γάλλο μεγιστάνα ως έναν (πολύ πιο) επιτυχημένο επιχειρηματία, αλλά και ως… αμερικανικό δούρειο ίππο σε Γαλλία-Ε.Ε. Κοιτάζοντας τα συμφέροντά του, καθώς πουλάει το 25% των πολυτελών προϊόντων του στην Αμερική, ο Αρνό δεν τάσσεται απλώς υπέρ μίας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών με τις ΗΠΑ, αλλά καταγγέλλει την Ευρώπη ότι «δεν κυβερνάται από πολιτικούς, πλην από γραφειοκράτες».
Υποστηρίζει σθεναρά ότι οι αμοιβαία μηδενικοί δασμοί θα ωφελήσουν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και τη γαλλική αμπελουργία, αλλά η γαλλική Αριστερά, που παραδοσιακά δεν τα πάει καλά με τον «μεσιέ Vuitton», έχει αντίθετη γνώμη. «Ο Αρνό είναι πουλημένος στους Αμερικανούς και επικίνδυνος για τους γεωργούς μας», τόνισε ο γραμματέας του Κ.Κ. Γαλλίας, Φαμπιέν Ρουσέλ, θεωρώντας ότι ο αγροτικός τομέας δεν θα αντέξει τον ανταγωνισμό των φτηνών αμερικανικών προϊόντων. Ομοίως, η επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» στην Ευρωβουλή, Μανόν Ομπρί, δήλωσε ότι οι μηδενικοί δασμοί θα ήταν η χειρότερη απάντηση στον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ, καθώς θα σημάνουν το τέλος της γαλλικής γεωργίας και βιομηχανίας.