Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος
Το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ πέταξε όλες τις μάσκες. Συμπεριφέρεται ως σκληρό αυταρχικό καθεστώς, στα όρια της δικτατορίας, καταπνίγοντας και διώκοντας κάθε ανεξάρτητη φωνή. Ως τώρα ξέραμε ότι τραβούσε τον παθών του τον τάραχο ο εκδότης της «Αφρίκα» (πρώην «Αβρούπα») Σενέρ Λεβέντ.
Πλέον όμως κάθε Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος που δεν ακολουθεί την επίσημη γραμμή υποβάλλεται σε καψόνια, υποφέροντας τουλάχιστον όσο οι φετινοί Νομπελίστες Ειρήνης, Μαρία Ρεσά, στις Φιλιππίνες, από τον Ντουτέρτε και Ντμίτρι Μουράτοφ, στη Ρωσία, από τον Πούτιν.
Μένει ώσπου να φύγει…
Ο πρόεδρος της Ενωσης Τουρκοκύπριων Δημοσιογράφων (Basin-Sen), Αλί Κισμίρ, προσπάθησε να επιστρέψει στα Κατεχόμενα από το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕFJ) στην Κροατία μέσω Κωνσταντινούπολης.
Ομως οι τουρκικές αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα. Οπως αποκάλυψε η «Yeniduzen», του πήραν το διαβατήριο, τον έβαλαν σε έναν θάλαμο με άτομα προς απέλαση και του πήραν φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα σαν να ήταν κοινός κακούργος. Ακολούθως τον χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητο επισκέπτη» βάσει του νόμου περί αλλοδαπών και διεθνούς προστασίας και τον «απέλασαν» στη Βόρεια Κύπρο.
Ανάλογη μεταχείριση είχε επιφυλαχθεί τον Ιούλιο στον υπεύθυνο Τύπου του Ακιντζί, Αλί Μπιζντέν, που χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια» και του απαγορεύτηκε η είσοδος επί μια πενταετία στην Τουρκία. «Το τουρκικό κράτος με μεταχειρίστηκε σαν τρομοκράτη», κατήγγειλε ο Αλί Κισμίρ επιστρέφοντας στα Κατεχόμενα και πρόσθεσε: «Λυπάμαι την Τουρκία και το λαό της για την κυβέρνηση που έχουν». Τα σχόλια περιττεύουν…
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr