Γράφει ο Αγγελος Αγγελίδης
Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο η Πανεπιστημιούπολη μετατράπηκε σε κλαμπ… after, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30. Τι κι αν υπάρχουν τρεις εισαγγελικές παραγγελίες για αντίστοιχα προηγούμενα κορονοπάρτι; Οι νέοι συνεχίζουν να γράφουν στα «παλιά παπούτσια» τους τις απαγορεύσεις της Πολιτείας, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.
Ετσι, λογικά αναμένεται και… τέταρτη εισαγγελική παρέμβαση για τα κορονοπάρτι του περασμένου Σαββατοκύριακου. Και από ό,τι φαίνεται σε αυτό το μοτίβο θα κυλήσει η ιστορία: οι νέοι θα κάνουν ανενόχλητοι κορονοπάρτι, η Δικαιοσύνη θα δίνει εντολές για έρευνα και η Αστυνομία θα προσπαθεί να βρει τους υπευθύνους. Κοντολογίς, όλοι θα προσποιούνται ότι κάνουν τη δουλειά τους αλλά ο χαμός θα συνεχίζεται…
Κανένας δεν στοχοποιεί τη νεολαία. Δεν είναι ζήτημα «νιάτων». Είναι καθαρά θέμα ισονομίας. Η Πολιτεία αποφάσισε κάτι. Δηλαδή, να μην επιτρέπονται τα πάρτι, τα γλέντια με όρθιους και ο συνωστισμός.
Το δίμηνο της φωτιάς
Επίσης, να απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 00:30. Και δεν τα αποφάσισε θέλοντας να τιμωρήσει την ελληνική κοινωνία, αλλά για να την προστατεύσει από τη διάδοση της πανδημίας, η οποία μπορεί να είναι σε φάση υποχώρησης, αλλά παραμένει παρούσα. Οπως και να έχει, η Πολιτεία αποφάσισε τα παραπάνω και πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύσει την τήρησή τους. Με το να κάνει τα στραβά μάτια στα συνεχή κορονοπάρτι του ΑΠΘ, τι μήνυμα στέλνει σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες; Οτι «αν μαζευτείτε δυο-τρεις χιλιάδες και κάνετε πάρτι δεν θα σας πειράξουμε;». Λάθος μήνυμα. Είναι ζήτημα χρόνου τα κορονοπάρτι να βρουν μιμητές σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή, οι νέοι της Πάτρας, των Ιωαννίνων, του Ηρακλείου, της Αθήνας δεν θα ισχυριστούν πως έχουν «δικαίωμα» να κάνουν κορονοπάρτι στους χώρους των πανεπιστημίων τους; Και αν η Πολιτεία επιχειρήσει στις παραπάνω πόλεις να τους το απαγορεύσει, τι θα απαντήσει στην ερώτηση «μα, γιατί αφήνετε να κάνουν κορονοπάρτι στο ΑΠΘ;».
Η κατάσταση με τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η Πολιτεία και οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να βρουν τρόπο να βάλουν ένα τέλος στη διενέργειά τους. Το ποιος θα είναι ο τρόπος είναι δικό τους πρόβλημα. Διαφορετικά, ας άρουν τους περιορισμούς και ας ξαμοληθούμε όλοι έξω χωρίς απαγορεύσεις.
Οπως είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Μπορεί να έχουμε έρθει όλοι με διαφορετικά καράβια, αλλά είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα τώρα». Και αυτή η βάρκα γράφει στην πλώρη της «πανδημία Covid-19» και εξακολουθεί να «θερίζει» κατά δεκάδες ανθρώπινες ζωές…
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr