Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Και ειλικρινά επειδή το ζήτημα έρχεται και επανέρχεται από τον Ερντογάν για την παράδοσή τους στην τουρκική Δικαιοσύνη, δεν κατάλαβα σε τι απέβλεπε η εξομολόγηση του τέως αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Πολλώ μάλλον όταν η Ελλάδα -επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- εμφανίστηκε ότι λειτουργούσε με παντιέρα πειρατική. Ο τέως αρχηγός όφειλε να συμβουλευτεί πρωτίστως το υπουργείο Εξωτερικών. Δεν ήταν από τα θέματα μόνο το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Το Διεθνές Δίκαιο καθορίζει συγκεκριμένη διαδικασία «υποδοχής» φυγάδων που ζητούν άσυλο.
Από την άλλη, σε αυτή τη συγκυρία όπου ο Ερντογάν κάνει τζαμί την Αγία Σοφία και προκαλεί όλους τους Ελληνες προς τι η συνέντευξη; Για να καταγγείλουμε στον Ερντογάν… τον Ακάρ επειδή δεν σήκωνε τα τηλέφωνα; Ισως να μην το συνειδητοποίησε ο τέως αρχηγός αλλά η αφήγησή του για τη 15η Ιουλίου 2016 αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν για να ψηφίσει το Μνημόνιο που μέχρι σήμερα μας πνίγει, να δώσει δουλειές στους Πετσίτηδες, να βάλει τα Μέσα Ενημέρωσης υπό τον απόλυτο έλεγχό της, με τον Παππά να βαφτίζει βοσκοτόπια ως οικόπεδα της πλατείας Συντάγματος, βγάζοντας και στη γύρα τον Καλογρίτσα να ζητιανεύει εκατομμύρια και να στήνει ο αδάμας της Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος τη σκευωρία της Νοvartis, στην οποία και απένειμε τον τίτλο της μεγαλύτερης πολιτικής σκευωρίας από συστάσεως του ελληνικού Κράτους. Ηθελα να ήξερα πότε ειδοποιήθηκε ο Τσίπρας ή τον άφησαν ήσυχο στη θερινή ραστώνη στη βίλα της παραλιακής του Σουνίου, ως την επόμενη 16η Ιουλίου που τηλεφώνησε στον Ερντογάν διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα «επιστρέψει τους οκτώ» σε μία εβδομάδα; Γιατί νομίζω, λόγω των γνωστών ελληνοτουρκικών σχέσεων και της έκτακτης κατάστασης στην Τουρκία, δεν ήταν από τα ζητήματα για τα οποία ένας πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται.
Και πώς ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων είχε πάρει μόνος του την απόφαση, το ίδιο βράδυ, να στείλει τους οκτώ «πακέτο» στον Ερντογάν; Δηλαδή, όταν το ΒΕΛΟΣ, στο κίνημα του Ναυτικού, κατέφυγε στην Ιταλία, θα έπρεπε να σταλούν Νίκος Παππάς και πλήρωμα «πακέτο» στους συνταγματάρχες;
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Υπάρχουν και μερικά άλλα σημεία στην «εξομολόγηση» του αρχηγού που σίγουρα δεν λέγονται με τόση ευκολία. Οτι δηλαδή στο υπουργείο παρακολουθούσαν τις κινήσεις στην Τουρκία, ήξεραν πού βρισκόταν ο Ερντογάν, ήταν έτοιμοι να τον παραλάβουν και άλλα συναφή.
Δεν ξέρω αν ο τέως αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετώπισε την τηλεοπτική συνέντευξη εν είδει «απομνημονευμάτων». Αλλά έκανε λάθος. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα και θεσμική ταυτότητα. Τηρεί διεθνείς συμφωνίες και δεν αφίσταται του Διεθνούς Δικαίου. «Προθυμία» στην καταπάτησή του δεν νοείται. Δηλαδή, η Ελλάδα στάθηκε τυχερή που ο Ακάρ δεν σήκωσε το τηλέφωνο…
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr