Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, ο 21χρονος μετά τις πολλαπλές μαχαιριές που κατάφερε στην μητέρα του, με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει, καθάρισε το σπίτι για να κρύψει τα ίχνη του και στη συνέχεια σκεφτόταν για ώρες πώς θα ξεφορτωθεί το πτώμα.
Ο 21χρονος γι’ αυτό τον λόγο κάλεσε τον 22χρονο ξάδερφό του, λέγοντάς του «Έλα να πετάξουμε κάτι μπάζα», προκειμένου να τον βοηθήσει να μεταφέρει τη σορό της άτυχης γυναίκας σε άλλο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα φέρεται να δέχθηκε τις περισσότερες μαχαιριές σε θώρακα και κοιλιά από τον γιο της, μετρώντας τουλάχιστον τρία τέτοια χτυπήματα.
Παράλληλα, με τη δολοφονία της 52χρονης πέταξε σε κάδο απορριμμάτων το αιχμηρό αντικείμενο, μαζί με προσωπικά αντικείμενα της ίδιας.
Μάλωναν για τα οικονομικά
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής, όλα ξεκίνησαν μετά από καβγά που είχαν γιος και μητέρα για τα οικονομικά του σπιτιού και πιο συγκεκριμένα ότι ο 21χρονος δεν στήριζε με χρήματα την οικία, στην οποία διέμεναν το τελευταίο τρίμηνο.
Να σημειωθεί, ότι γύρω στις 05:00 π.μ. οι γείτονες άκουσαν την 52χρονης να καλεί σε βοήθεια και μετά ακολούθησε σιωπή.
«Με μισούσε, γι’ αυτό τη σκότωσα» είπε ο δράστης του φονικού, μιλώντας στους αστυνομικούς που του περνούσαν χειροπέδες εκείνη την ώρα.
«Σκότωσες τη μάνα σου;» τον ρώτησε ο ξάδερφος
Όσον αφορά τον 22χρονο ξάδερφό του, ο ίδιος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ στην κατάθεσή του τόνισε τα εξής:
«Με κάλεσε ο ξάδερφός μου να πάω στο σπίτι του για να τον βοηθήσω να πετάξει κάτι μπάζα. Όταν είδα το πάπλωμα που μου είπε ότι έχει τα μπάζα μου φάνηκε περίεργο. Τον ρώτησα και μου είπε δεν είχα που αλλού να τα βάλω. Ωστόσο, είδα αίματα να τρέχουν και τον ρώτησα τι έχει κάνει. Σκότωσες τη μάνα σου; Αυτός απάντησε ναι και μου ζήτησε να τον βοηθήσω να την εξαφανίσουμε κάπου έξω».
Τι τους πρόδωσε
Όλα βγήκαν στην επιφάνεια, όταν οι δύο νεαροί αποφάσισαν γύρω στις 19:00 μ.μ. να μεταφέρουν το πτώμα της γυναίκας μέσα σε έναν πάπλωμα, με αποτέλεσμα κάτοικος της οδού Λεωνιδίου να τους δει και να καλέσει άμεσα στην αστυνομία.
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί ήταν ήδη στο σημείο, οι οποίοι εντόπισα τα δύο ξαδέρφια μαζί με το πτώμα και τους πέρασαν χειροπέδες.
Η σορός της 52χρονης μεταφέρθηκε περίπου 15 μέτρα από το σπίτι που δολοφονήθηκε, ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στον δρόμο υπήρχαν ίχνη από το αίμα της 52χρονης.
Βίντεο ντοκουμέντο με τον 21χρονο να πηγαίνει σε πιτσαρία με τον σκύλο της μητέρας του
Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί ένα βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο δείχνει τις τελευταίες κινήσεις του μητροκτόνου.
Συγκεκριμένα, 0 21χρονος λίγες μόλις ώρες πριν μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τη μητέρα του, είχε επισκεφθεί μία πιτσαρία μαζί με τον σκύλο της μητέρας του.
Να σημειωθεί, ότι η πιτσαρία βρισκόταν πολύ κοντά στο σπίτι, όπου σημειώθηκε η δολοφονία.
Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος
Υπενθυμίζεται ότι, το θύμα έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, ο δράστης χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τη μάνα του. Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα προσπάθησε μαζί με τον ξάδερφό του να εξαφανίσουν το πτώμα.
Στην προσπάθειά τους να πετάξουν το πτώμα της άτυχης γυναίκας στο σημείο που είχαν σχεδιάσει, κάποιος γείτονας τους είδε και οι κινήσεις τους, του προκάλεσαν την περιέργεια.
Ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αρχές που έφτασαν προς στο σημείο, όπου και βρήκαν νεκρή την 52χρονη γυναίκα.
Ως ύποπτος για την ανθρωποκτονία συνελήφθη από την αστυνομία ο γιος της 52χρονης μαζί με τον ανιψιό της και μάλιστα μετά από καταδίωξη, καθώς τα δύο άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν.
Αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Τρίτη (13/5) στον Εισαγγελέα.