Υπάρχουν όμως και ειδήσεις που δείχνουν ότι υπάρχει και η άλλη, η φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, μακριά από παραβατικές συμπεριφορές, ρόπαλα και μολότοφ. Γιατί στα πραγματικά επιστημονικά εργαστήρια γίνεται σοβαρή δουλειά από Ελληνες επιστήμονες που αναγνωρίζονται παγκοσμίως.
Υπό το πρίσμα αυτό, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Λαϊκό Νοσοκομείο βρέθηκε στην κορυφή της διάγνωσης και θεραπείας σπάνιων παθήσεων, μετά την εθνική αναγνώριση επτά κέντρων του που αφορούν την εμπειρογνωμοσύνη σπάνιων και πολύπλοκων παθήσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για την πιστοποίηση κέντρων για τη μεσογειακή αναιμία, αυτοάνοσα νοσήματα, σπάνιες ενδοκρινοπάθειες, μυοσκελετικές και άλλες παθήσεις.
Με την αναγνώριση των επτά κέντρων αναβαθμίζονται σημαντικά οι υπηρεσίες που παρέχουν προς τους ασθενείς, οι οποίοι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε νέες θεραπείες, καθώς δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν κοινές με ευρωπαϊκά κέντρα βάσεις κλινικών δεδομένων και πληροφοριών, ενώ προωθούνται συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και προβλέπεται ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης.
Για την τιμή της Δικαιοσύνης…
Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αξιολόγηση και πιστοποίηση κέντρων που ήδη λειτουργούν. Και ακόμα περισσότερο να εφαρμόζεται μια σταθερή, βιώσιμη και οριζόντια στρατηγική εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας που οδηγεί στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη σε όλες τις οπισθοδρομικές πρακτικές που έφθασαν να αποτελέσουν τον κανόνα επί των ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει τα φωτεινά παραδείγματα, όπως είναι οι γιατροί που πρωτοπορούν στην επιστημονική έρευνα και εργάζονται νυχθημερόν για καλύτερες υπηρεσίες υγείας, περίθαλψη των αδυνάμων και πρόσβαση των ασθενών σε νέες θεραπείες.
Τέτοιους ανθρώπους, που δημιουργούν, θέλει η κοινωνία για την Ελλάδα τού αύριο και όχι μπαχαλάκηδες που καταστρέφουν.
Από την έντυπη έκδοση