Γράφει ο Πάνος Αμυράς*
Εάν διέθετε σοβαρό πολιτικό σχεδιασμό θα μπορούσε την περίοδο της κυριαρχίας του, το 2015, να ορίσει μέσω του ΕΣΡ ένα ελάχιστο αλλά σημαντικό ποσό (π.χ. 10-20 εκατομμύρια ευρώ) για τη λήψη τηλεοπτικής άδειας και να αναγκάσει τους καναλάρχες, νέους ή παλαιούς, να περάσουν από τα κρατικά ταμεία εκθέτοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αδράνειά τους στο ζήτημα των τηλεοπτικών σταθμών.
Με αυτό τον τρόπο θα χωρούσε στη διαδικασία και το κανάλι του «ΣΥΡΙΖΑ» με τον Καλογρίτσα ή κάποιον άλλον «φιλικό» επιχειρηματία.
Ομως ο κ. Τσίπρας ανέθεσε τη δουλειά στον Παππά που έβαλε στην άκρη το ΕΣΡ και κατασκεύασε έναν νόμο τερατούργημα, που έδωσε άλλοθι στους μετόχους του Mega να εγκαταλείψουν τον σταθμό αφήνοντας αμανάτι τους εργαζόμενους και τα χρέη των τραπεζών, έκλεισε την αγορά αντί να την ανοίξει ώστε να περιορίσει την ισχύ των διαπλεκομένων και θέλησε να δώσει άδεια χωρίς ευρώ στον Καλογρίτσα μέσα από τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής.
Οταν ξεκινάς να χτίζεις κάτι στραβά είναι αδύνατον το τελικό αποτέλεσμα να είναι σωστό. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση προχώρησε στο επόμενο στάδιο, που ήταν να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη τάζοντας αναδρομικές αυξήσεις και παράταση της θητείας των ανώτατων δικαστών. Στην αρένα προστέθηκαν οι τροπολογίες για λουκέτο σε κανάλια μέσα σε 5 ημέρες, οι εκβιασμοί με τα «ροζ email» ανώτατου δικαστή, η δημοσιοποίηση του ονόματος, η εντολή για διενέργεια πειθαρχικής έρευνας από τον υπουργό Δικαιοσύνης με βάση παρανόμως υποκλαπέν υλικό!
Και τελικά το πουλόβερ του Παππά άρχισε να ξηλώνεται. Οχι μόνο δικαστικά μετά την πρώτη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκανε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλαρχών αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας. Οι πολίτες ενώ το 2015 στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας ότι θα αντιμετωπίσει τη διαπλοκή τώρα κατάλαβαν ότι η παρέα του Μαξίμου ενδιαφέρεται μόνο για να φτιάξει το δικό της κύκλωμα συμφερόντων. Για αυτό αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις και στο Μαξίμου τσακώνονται για το ποιος φταίει για το χάλι τους.
ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
2014 και 2024, ομοιότητες και διαφορές
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέλαβε να απαντήσει στην παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, και ο «αθεόφοβος» τι είπε; Οτι η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για μεθόδους που παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα δεν αναφερόταν στα δημοσιεύματα, και της Αυγής μεταξύ άλλων για τα ροζ mail, αλλά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υπουργέ, όταν λέτε τόσο εξόφθαλμα ψέματα πώς έχετε μετά την απαίτηση να σας πιστεύουν όταν μιλάτε για αυξήσεις συντάξεων; Και όταν σας διόριζε το ΠΑΣΟΚ σε κρατικές θέσεις δεν γνωρίζατε τότε ότι ήταν «διαπλεκόμενοι»;
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
«Θα δώσετε τα λεφτά πίσω στους καναλάρχες;». Αυτό είναι το ερώτημα που απευθύνουν στην αντιπολίτευση από την κυβέρνηση. Είναι το τελευταίο οχυρό της. Στην πράξη εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, τότε αυτός που θα επιστρέψει τα λεφτά στους καναλάρχες είναι ο υπουργός Επικρατείας. Και ελπίζουμε ότι δεν θα διώξει από τους παιδικούς σταθμούς 13.500 παιδιά όπως υποστήριζε ο πολυπράγμων Παππάς στις γνωστές εξάρσεις λαϊκισμού του. Αυτός άλλωστε συντρώγει με τους καναλάρχες, ας βρει μαζί τους τον λογαριασμό που άφησε ο νόμος του.
*Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου