Γράφει ο Ιάσων Πιπίνης
Συνεπώς, η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη. Απορώ πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να συνεχίζει τα ταξίδια του στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, τη στιγμή που στη χώρα μας επίκειται κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
«Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος;», αναρωτιόταν ο Πάνος Καμμένος μετά την εισβολή του Ρουβίκωνα στο γραφείο του βουλευτή του, Κώστα Κατσίκη. Ωστόσο, δεν γνωρίζω γιατί δεν είχε εκφράσει τους ίδιους προβληματισμούς μετά και την πρόσφατη εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά και μετά τις προηγούμενες εισβολές του Ρουβίκωνα σε διάφορα υπουργεία και στη Βουλή.
«Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται», διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις πολιτών τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό. «Δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά και φιλοφασιστική να διαμορφώνει μια συνείδηση φόβου», πρόσθεσε.
Ινάσιο Λούλα, ο «πρεσβευτής» του Καλού
«Είναι ελάχιστοι νεοναζί και στελέχη της Ακροδεξιάς της Ν.Δ.», υποστήριξε ανοιχτά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στα Γιαννιτσά. Οπως ξεκαθάρισε, όμως, η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη σε «θαυμαστές του Χίτλερ και ακροδεξιούς».
Για αντιπολίτευση που «άγεται και φέρεται από μια ακροδεξιά ομάδα» έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της Ν.Δ.». Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η σοβαρότατη καταγγελία του Μαξίμου ότι «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη, απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας». Προειδοποιώντας, όμως, πως ο ελληνικός λαός «θα τιμωρήσει τους αποστάτες». Πάντως, τα «επιχειρηματικά συμφέροντα της Θεσσαλονίκης» (που στηρίζουν την κυβέρνηση) απάντησαν πως δεν είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών».
Σύμφωνα με τη θεωρία που αναπτύσσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κανένας δεν δικαιούται να διαφωνεί με τη συμφωνία που υπέγραψαν για το Μακεδονικό. Οποιος διαφωνεί, και πολύ περισσότερο όποιος διαμαρτύρεται, είτε είναι «αποστάτης» είτε είναι «χιτλερικός» είτε είναι «νεοναζί» και «ακροδεξιός της Ν.Δ.». Οποιος διαφωνεί με τη συμφωνία με τα Σκόπια ή δεν αποδέχεται την κυβερνητική πολιτική (δηλαδή η πλειονότητα των Ελλήνων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) απεργάζεται σχέδια «αποσταθεροποίησης» και «κατάλυσης του πολιτεύματος».
Η συνωμοσιολογική θεωρία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ένα παραμύθι για να καλύψουν την πολιτική τους κατάρρευση αλλά και την κοινωνική κατακραυγή που, όπως φαίνεται, θα τους συνοδεύσει μέχρι και τις εκλογές. Η αναμενόμενη εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δεν θα είναι αποτέλεσμα «κατάλυσης του πολιτεύματος». Απλά, στις Δημοκρατίες η διαφωνία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, το οποίο, μάλιστα, εκφράζεται στην κάλπη.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]