Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Χουανχουάν Χου του Εθνικού Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας και Ιατρικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ερευνών πάνω στον καπνό και στη νικοτίνη “Nicotine & Tobacco Research”, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 50.000 άτομα σε βάθος οκταετίας.
Διαπιστώθηκε ότι η πιθανότητα απώλειας ακοής είναι κατά 1,2 έως 1,6 φορές μεγαλύτερη στους καπνιστές σε σχέση με τους μη καπνιστές. Ο κίνδυνος αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει κανείς, ενώ μειώνεται πέντε χρόνια αφότου κανείς κόψει το κάπνισμα.
«Αν ληφθεί υπόψη το μεγάλο μέγεθος του δείγματος, η μακρά χρονική περίοδος παρακολούθησης και η αντικειμενική αξιολόγηση της απώλειας ακοής με ιατρικές εξετάσεις, η μελέτη μας παρέχει ισχυρές ενδείξεις ότι το κάπνισμα συνιστά ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για την απώλεια της ακοής και αναδεικνύει την ανάγκη για έλεγχο του καπνίσματος, έτσι ώστε να προληφθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση της μειωμένης ακοής στους ανθρώπους», δήλωσε ο δρ Χου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]