Πένθος επικρατεί στο Λιβαδέρι και το Μικρόβαλτο Σερβίων για τον 73χρονο και την 69χρονη σύζυγό του, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που έλαβε χώρα στα διόδια της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Πολυμύλου Κοζάνης.
Σύμφωνα με το Kozanimedia.gr, τη Μεγάλη Πέμπτη έφτασαν στην Ελλάδα από τη Ζυρίχη της Ελβετία, όπου διέμενε μόνιμα το ζευγάρι, τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 40 και 35 ετών και με τη συνοδεία συγγενικών τους προσώπων μετέβησαν αρχικά στο Νοσοκομείο Νάουσας.
Εκεί έδωσαν δείγμα DNA προκειμένου να προχωρήσει η τυπική, αλλά απαραίτητη διαδικασία της αναγνώρισης των σορών των γονιών τους.
Μετέπειτα, μετέβησαν στη Βέροια και πιο συγκεκριμένα στην Τροχαία Ημαθίας, απ’ όπου ενημερώθηκαν για τις συνθήκες τους τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι γονείς τους.
Να σημειωθεί, ότι οι κάμερες της Εγνατίας Οδού εμφανίζουν το φορτηγό να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα επάνω στα αυτοκίνητα.
Παράλληλα, τα δύο παιδιά έχουν αποφασίσει από κοινού να μεταφέρουν τις σορούς των γονιών τους στη Ζυρίχη για την κηδεία και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.
Αυτές είναι οι κατηγορίες για τον Ουκρανό οδηγό
Εις βάρος του οδηγού του φορτηγού, ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή. «Προσπάθησα να αποφύγω προπορευόμενο αυτοκίνητο που μου έκλεισε τον δρόμο κι έστριψα αριστερά το τιμόνι», φέρεται να είχε καταθέσει μερικές ώρες μετά το δυστύχημα.
ΕΛΑΣ: Δεν έκοψε ταχύτητα
Τα πλάνα από τις κάμερες των διοδίων που έχουν στα χέρια τους ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέας φαίνεται πως επιβεβαιώνουν την περιγραφή του οδηγού του πρώτου οχήματος.
Δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία, άνοιξε η μπάρα των διοδίων, εκείνος έκοψε ταχύτητα για να περάσει, στη συνέχεια ακολούθησε το αυτοκίνητο με το ζευγάρι των άτυχων Ελλήνων από την Ελβετία και ακολούθησε με ταχύτητα το φορτηγό με οδηγό τον 38χρονο Ουκρανό που διέλυσε τα δύο προπορευόμενα οχήματα.
Δεν φαίνεται κανένα όχημα να κάνει όπισθεν αλλά ούτε και κάποιο ΙΧ να μπαίνει μπροστά και να εμποδίζει την νταλίκα που οδηγούσε ο 38χρονος, όπως είχε υποστηρίξει ο ίδιος.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν η προσοχή του 38χρονου οδηγού αποσπάστηκε από κάτι. Αν χρησιμοποιούσε δηλαδή το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και τι ακριβώς συνέβη δευτερόλεπτα πριν την σφοδρή σύγκρουση.
Όλα δείχνουν ότι δεν έκοψε ταχύτητα, παρά το ότι πέρασε προειδοποιητικές ταμπέλες ότι πλησιάζει σε διόδια.
Πέρα από τον θάνατο του ζευγαριού, με τραύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο η 26χρονη υπάλληλος των διοδίων της Εγνατίας Οδού και ο 34χρονος οδηγός που χτυπήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από τη σύγκρουση του φορτηγού με το αυτοκίνητο των θυμάτων.