Αρχικά μια στατική διαστημοσυσκευή θα τεθεί σε σεληνιακή τροχιά το 2020 και, στη συνέχεια το 2021, θα προσεληνωθούν δύο μικρά ρόβερ, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για περαιτέρω εξερεύνηση στο μέλλον.
Η ispace, με έδρα το Τόκιο, σχεδιάζει να προσφέρει σε κυβερνήσεις και ιδιωτικές εταιρείες μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών όπως η αναζήτηση νερού στο φεγγάρι, καθώς η αποίκιση του δορυφόρου της Γης φαίνεται πλέον πιο εφικτός.
Πιέσεις στην Google να πουλήσει το Chrome
Η ιαπωνική εταιρεία ήταν μία από τις πέντε που είχε συμμετάσχει -με την ονομασία Team Hakuto- στον ατυχήσαντα διαγωνισμό Lunar X Prize της Google για την αποστολή ενός ρόβερ στη Σελήνη (όμως κανείς διαγωνιζόμενος δεν είχε πιάσει το χρονικό όριο με συνέπεια ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος).
Ένας άλλος διαγωνιζόμενος, η ισραηλινή εταιρεία SpaceIL, έχει τα δικά της σχέδια για να στείλει μια διαστημοσυσκευή στη Σελήνη, επίσης με πύραυλο της Space X, το Φεβρουάριο του 2019. Αμερικανικές εταιρείες (Moon Express, Astrobotic, Blue Origin κ.α.) έχουν επίσης φιλόδοξα σχέδια για το φεγγάρι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]