Συγκεκριμένα, αναφέρει πως επέβαλε τα μέτρα της ανάκλησης και απόσυρσης του κινητού τηλεφώνου με ονομασία HOTWAV CYBER 7, το οποίο κατασκευάζεται από την Shenzhen Tugao Intelligent Co., Ltd.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με την απόφασή της με αριθμό 1138/3, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β/136/22-01-2025), επέβαλε τα μέτρα της ανάκλησης και απόσυρσης του κινητού τηλεφώνου με ονομασία HOTWAV CYBER 7, το οποίο κατασκευάζεται από την Shenzhen Tugao Intelligent Co., Ltd.
Σημειώνεται ότι η επιβολή των ως άνω μέτρων προέκυψε ως αποτέλεσμα δοκιμών και ελέγχων που πραγματοποίησε η αρμόδια Γαλλική Αρχή εποπτείας της αγοράς ραδιοεξοπλισμού (ANFR) στο προϊόν. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Αρχής (αρ. 2014/53/EU-F-240424-17410), διαπιστώθηκε ότι το προϊόν δεν ικανοποιούσε τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2014/53/ΕΕ σχετικά με την υγεία και ασφάλεια των προσώπων και των κατοικίδιων ζώων (άρθρο 3.1.α της Οδηγίας 2014/53/ΕΕ), μετά από εργαστηριακές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο προϊόν και στις οποίες παρατηρήθηκαν υπερβάσεις των οριακών τιμών έκθεσης για τον γενικό πληθυσμό σε πεδία ραδιοσυχνοτήτων.
Κατά συνέπεια, ελήφθησαν τα μέτρα της ανάκλησης και απόσυρσης από τη Γαλλική αγορά. Καθώς εντός του προβλεπόμενου διαστήματος των τριών μηνών δεν υπήρξε ένσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή άλλο κράτος μέλος, τα μέτρα θεωρούνται πλέον δικαιολογημένα και εφαρμόζονται και στην ελληνική αγορά (Άρθρο 41 του ΠΔ 98/2017, ΦΕΚ 139/Α/20.09.2017).
Σε συνέχεια των ανωτέρω, οι οικονομικοί φορείς που έχουν καταστήσει διαθέσιμο στον γενικό πληθυσμό το κινητό τηλέφωνο με ονομασία HOTWAV CYBER 7, το οποίο κατασκευάζεται από την Shenzhen Tugao Intelligent Co., Ltd. απαιτείται να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες για την ανάκληση και απόσυρσή του, ενημερώνοντας σχετικά την ΕΕΤΤ για τις ενέργειές τους. Επιπλέον καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή τους προκειμένου να το επιστρέψουν.
Σημειώνεται ότι για την εξωδικαστική επίλυση ατομικών διαφορών που αφορούν σε συμβατικούς όρους, αρμόδιος είναι ο Συνήγορος του Καταναλωτή.
Ειδήσεις Σήμερα
- Τραμπ: Τέλος τα υποχρεωτικά εμβόλια κατά του κορονοϊού;
- Κοινή πρόταση Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση
- Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της
- Λάρισα: Συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Καλογήρου – Τραγική φιγούρα η μητέρα του [εικόνες]