Το SoccerPlus παρουσιάζει τις δύο διαφορετικές όψεις των γυναικών διαιτητών. Από τη μία τη Βραζιλιάνα Ανα Πάουλα Ολιβέιρα και από την άλλη τη Γερμανίδα Μπιμπιάνα Στέινχαους.
Η πρώτη από τα γήπεδα αναδείχθηκε σε sex symbol. To μεγάλο «μπαμ» έγινε έπειτα από τη φωτογράφησή της στο Playboy το 2007. Ως βοηθός διαιτητή δεν ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία αλλά η παρουσία της στα γήπεδα αποτέλεσε εφαλτήριο ώστε σήμερα να είναι μια από τις τηλε – περσόνες της χώρας.
Η FIFA την απέβαλε το 2013 λόγω της φωτογράφισης, με την απόφαση να επικυρώνεται από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας παρά τις αντιρρήσεις της Επιτροπής Διαιτησία του Σάο Πάολο. Πλέον, δηλώνει δημοσιογράφος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο.
Στον αντίποδα υπάρχει η Στέινχαους. Οι γυναίκες διαιτητές δεν έχουν παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις και στα πρώτα τη τάξει εθνικά πρωταθλήματα των χωρών τους, αλλά η Γερμανίδα αποτελεί εξαίρεση. Απολαμβάνει από φέτος την παρουσία της στην Μπουντεσλίγκα ως η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφυρίζει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Οι πόρτες είναι ανοιχτές. Είμαι το καλύτερο παράδειγμα ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτό το εγχείρημα», είπε αρχικά σε συνέντευξή της στο Associated Press η Στέινχαους, η οποία συνεχίζει να εργάζεται και ως αστυνομικός.
Αναγνωρίζει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους άνδρες συναδέλφους της, καθώς δεν έχει καμία σημασία το ότι είναι γυναίκα. «Για κάποιους δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσω. Ολη η προσοχή οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι το μοναδικό άτομο στη διαιτησία που έχει αλογοουρά», σημείωσε αστειευόμενη η Γερμανίδα, έπειτα από τους δύο πρώτους αγώνες της στο γερμανικό πρωτάθλημα (Χέρτα – Βέρντερ Βρέμης 1-1, Σάλκε – Μάιντς 2-0). Η Στέινχαους σφύριξε για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών, έπειτα από προτροπή του πατέρα της το 1999.
Έκανε το ντεμπούτο της σε αναμετρήσεις υπό την αιγίδα της γερμανικής ομοσπονδίας το 2005, οπότε και έγινε διεθνής, ενώ από το 2007, που ορίστηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματικούς αγώνες, έχει βραβευτεί έξι φορές ως καλύτερη διαιτητής της χρονιάς. «Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους διαιτητές και τα ηγετικά χαρακτηριστικά των γυναικών», υποστηρίζει.