Ο Σκώτος συγγραφέας Ιρβιν Γουέλς αναφερόμενος στην επιλογή τουΝτίλαν είπε: «Είμαι οπαδός του Ντίλαν, αλλά όλο αυτό με το Νόμπελ είναι μια κάκιστη επιλογή, ένα βραβείο νοσταλγίας βγαλμένο μέσα από τον βρωμερό προστάτη γηραλέων, ξεκούτηδων χίπηδων».
Ο Αμερικανο-ρώσος Γκάρι Στέινγκαρτ, σχολίασε από την πλευρά του ότι «καταλαβαίνω απόλυτα την επιτροπή απονομής του Νόμπελ. Δύσκολο το να διαβάζεις βιβλία».
Από την δική του πλευρά ο Στίβεν Κινγκ, ναι μεν συγχαίρει τον Ντίλαν για την βράβευσή του αλλά θεωρεί πως η Σουηδική Ακαδημία παρακινήθηκε από τις μεγάλες απώλειες που σημειώθηκαν το 2016 στο χώρο της ροκ/ποπ μουσικής. Αλλωστε ο Αμερικανός έχει κατακτήσει μετο σπαθί του τον ρόλο του αντι-σταρ και τα τραγούδια του ομολογουμένως έχουν επηρεάσει όλο τον κόσμο.
Βρετανικό Μουσείο στον ΕΤ: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Από την δική του πλευρά ο Μπρους Σπρίνγκστιν δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Μπομπ Ντίλαν για το Νόμπελ Λογοτεχνίας» είναι το μήνυμα του Σπρίνγκστιν. Και μαζί με αυτό παραθέτει ένα απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του, η οποία κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Μπομπ Ντίλαν είναι ο πατέρας της πατρίδας μου. Το «Highway 61 Revisited» και το «Bringing It All Back Home» δεν ήταν μόνο σπουδαίοι δίσκοι, αλλά για εμένα ήταν η πρώτη φορά που θυμάμαι να έχω έρθει αντιμέτωπος με μια αληθινή άποψη για τη χώρα στην οποία ζούσα. Ποδοπατούσε την πλαστή ευγένεια και την καθημερινή ρουτίνα που λειτουργούσε σαν κουκούλωμα της διαφθοράς και της παρακμής. Με ενέπνευσε και μου έδωσε ελπίδα. Έθετε τα ερωτήματα που οποιοσδήποτε άλλος δεν τολμούσε να θέσει επειδή ήταν υπερβολικά τρομοκρατημένος. Είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω το «The Times They Are A-Changin’» προς τιμήν του Μπομπ Ντίλαν σε μια τελετή βράβευσής του, στην εκδήλωση Kennedy Center Honors. Είχαμε μείνει οι δυο μας για πολύ λίγο καθώς κατεβαίναμε μια σκάλα στα παρασκήνια. Με ευχαρίστησε που ήμουν εκεί και μου είπε «εάν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω κι εγώ για σένα…». Τότε σκέφτηκα «με δουλεύει;»; Και του απάντησα “το έχεις κάνει ήδη”».
O Μπομπ Ντίλαν κατάφερε να κλέψει την δόξα στα νόμπελ από τον Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι, τον Σύρο ποιητή ‘Αδωνι, τον Κενυάτη μυθιστοριογράφο και θεατρικό συγγραφέα Ngugi Wa Thiong’o, τον Νορβηγό μυθιστοριογράφο Jon Fosse, τον Νοτιοκορεάτη ποιητής Ko Un και φυσικά το διαχρονικό «φαβορί» Φίλιπ Ροθ.