Αναφερόμενος στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί εως 31 Μαρτίου του 2022» και επισήμανε: «Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».
«Λέμε από τώρα» συνέχισε ο υπουργός Υγείας «Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Αρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ».
«Οποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό θα παραμείνει και είναι υπο εξέταση να παραμείνει και μετά. Συνεπώς εντός του τριμήνου όλοι αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν δεν το κάνουν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Τροπολογία για την προστασία γιατρών από μηνύσεις αρνητών
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους γιατρούς από τις μηνύσεις αρνητών.
Στο άρθρο 3 της τροπολογίας ορίζεται το νέο πλαίσιο σε ότι αφορά στην ευθύνη γιατρών σε ότι αφορά πιθανή αμέλεια στην περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό.
Την Τρίτη στην Αθήνα ο Μαρκ Ρούτε – Συνάντηση με Μητσοτάκη, Δένδια και Γεραπετρίτη
«Περιορίζεται αποκλειστικά και μονό σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών covid19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μετρά που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην τροπολογία που καταθέτει το Υπουργείο Υγείας υπάρχει μία σημαντική ρύθμιση, για την οποία είχαμε δεσμευτεί, και είναι το σκέλος της ευθύνης των ιατρών κατά τη διάρκεια της διαχείρισης περιστατικών Covid – 19.
«Επειδή έχει παρατηρηθεί το γεγονός ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στοχοποιούνται με προδήλως αβάσιμες αγωγές και μηνύσεις και επειδή αυτοί οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και πολλές φορές, όπως όλοι έχουμε πει εδώ, είναι ευάλωτοι απέναντι σε αυτές τις μηνύσεις, αποφασίσαμε και πλέον προσδιορίζουμε- χωρίς να υπάρχει κανένα ακαταλόγιστο, η ευθύνη παραμένει εάν έχει υπάρξει ιατρικό λάθος- αλλά προσδιορίζουμε με το άρθρο 3 της τροπολογίας την αμέλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευόμενων ασθενών, πασχόντων από κοροναϊό Covid– 19, αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις, που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών Covid ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην ελληνική επικράτεια για την αντιμετώπιση της Covid – 19», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«Στην πραγματικότητα αποτυπώνεται στο Νόμο η διαμορφωμένη νομολογία που υπάρχει από την ιατρική ευθύνη, ώστε να προστατευτούν γιατροί και νοσηλευτές από αβάσιμες μηνύσεις, εάν διασωληνώνουν άτομα και πότε τους διασωληνώνουν, εάν και εφόσον υπάρχουν «αρνητές», οι οποίοι βρίσκονται απ’ έξω και τους απειλούν», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Κορονοϊός: Φόβοι για 20.000 κρούσματα τη μέρα στην κορύφωση της «Ομικρον»
- Μετάλλαξη Όμικρον: Παγκόσμιος συναγερμός λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Ακυρώθηκαν εκδηλώσεις και πάρτι
- Μετάλλαξη Όμικρον: Δεν την πιάνει κανένα μονοκλωνικό δείχνουν οι πρώτες μελέτες
- Γιώργος Τράγκας: Ο κακός χαμός στο κόμμα του
- Μετάλλαξη Όμικρον: Παγκόσμιος συναγερμός λίγο πριν τα Χριστούγεννα
- Πέτρος Φιλιππίδης: Πότε ξεκινά η δίκη του, γατί κατηγορείται
- Αλέξης Τσίπρας: Όλα όσα δεν είπε στη Μάρα Ζαχαρέα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr