Προσθέτει ότι κάθε φορά η κυβέρνηση υποχωρεί, και επισημαίνει το «παράδοξο μιας κυβέρνησης που παραχώρησε μεν τα πάντα, αλλά εξακολουθεί και σήμερα να υπεκφεύγει και να μην πράττει τα αυτονόητα σε κρίσιμους τομείς, όπως π.χ. σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με την περίπτωση του Ελληνικού».
«Βεβαίως, υπάρχει και μεγάλη ευθύνη των δανειστών που στο παρελθόν συμφώνησαν να επιβληθούν στην ελληνική κοινωνία απαράδεκτα μέτρα που διαλύουν την μεσαία τάξη», προσθέτει ο κ. Δένδιας.
Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην δεχθεί η ΝΔ τα μέτρα και αν τον προβληματίζουν οι αντίθετες φωνές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Δένδιας είπε ότι δεν διακρίνει αντίθετες φωνές στη ΝΔ, εγκαλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για χτίσιμο κομματικού κράτους ημετέρων και διολίσθηση της οικονομίας εκ νέου σε ύφεση.
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Προτιμάμε συζήτηση - «πακέτο» για όλα τα θέματα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προέβη σε αυτά, παίζοντας την τύχη της χώρας “στα ζάρια”, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη στάση της ΝΔ, η οποία στήριξε τη συμφωνία το καλοκαίρι του 2015 με μια «γενναία πράξη ευθύνης προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα στην βουλή εφόσον έλθουν σε ένα μόνο άρθρο. Επισημαίνοντας ότι «το όποιο ενδεχομένως θετικό πρόσημο έχουν ορισμένα μέτρα δεν μπορεί να ισοσκελίσει το συνολικό και εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα μίας ακόμη αποτυχημένης διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» και ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολη η επίτευξη της εφαρμογής τους, εξαιτίας της προϋπόθεσης των υψηλών πλεονασμάτων, τόνισε ότι «για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Σε αυτό δεν μπορούμε να συναινέσουμε».
Για να αντιστραφεί η κατάσταση η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση που «θα εφαρμόσει ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων -την πατρότητα των οποίων θα έχουμε εμείς και δεν θα μας την επιβάλλουν άλλοι- με τις οποίες θα προσελκύσουμε νέες επενδύσεις», είπε ο κ. Δένδιας. Προσέθεσε ότι με βάση την πολιτική αυτή θα καταστεί δυνατόν να πειστούν οι εταίροι για την αναγκαιότητα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα επιφέρει μείωση των φορολογικών συντελεστών, έτσι ώστε «ο συνδυασμός μείωσης φορολογικών συντελεστών, μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης επενδύσεων», να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Ο κ. Δένδιας είπε ότι τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, πρέπει να τα πείσει η ΝΔ πως μόνο με μια πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα σταματήσουν να δοκιμάζονται από την ανεργία ή να μπαίνουν στον πειρασμό της μετανάστευσης. «Το οφείλουμε όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στο πολιτικό σύστημα, καθώς η οικονομική εξαθλίωση είναι αυτή που τροφοδοτεί ακραίες αντιδράσεις και κομματικούς σχηματισμούς, όπως το νεοναζιστικό μόρφωμα. Μαζί με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, με στόχο ένα μικρότερο και καλύτερο κράτος, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα “δίχτυ” προστασίας των αδύναμων και να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας κοινωνικής υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ δεν έπρεπε να είχε συμμετάσχει σε πρόγραμμα διάσωσης χώρας-μέλους της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι δεν διακρίνει ιδιαίτερη προθυμία εκ μέρους των εταίρων να συμμετάσχουν, στο ελληνικό πρόγραμμα, με μεγαλύτερες δεσμεύσεις προκειμένου να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ.
«Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να μην ερμηνεύουμε τα γεγονότα με βάση τις επιθυμίες μας, αλλά με βάση την πραγματικότητα. Αυτή άλλωστε η αδυναμία ορθής ανάγνωσης του διεθνούς περιβάλλοντος, ήταν και παραμένει ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», κατέληξε στην συνέντευξή του ο κ. Δένδιας.