«Η απάντηση είναι ότι όσοι έχουμε δημόσιους ρόλους αυτήν την περίοδο οφείλουμε με τις δηλώσεις και τις πράξεις μας να συμβάλουμε στην κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών, γιατί αλλιώς τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας δεν θα είναι αποτελεσματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του (libre.gr).
Επιπλέον, ο κ. Ξανθός στήριξε και πάλι τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αναφέροντας ότι «η επιστημονική επάρκεια του κ. Τσιόδρα και συνολικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν αμφισβητείται στα σοβαρά και έχουμε υποχρέωση όλοι, ειδικά αυτή την κρίσιμη ώρα που χρειάζεται συλλογική κοινωνική ευθύνη, να περιφρουρηθούν το κύρος και η αξιοπιστία των ειδικών και να αντιστραφεί το κλίμα συνωμοσιολογίας, σκοταδισμού, ανορθολογισμού και αντιεπιστημονικής ρητορικής, που, όπως σε όλο τον κόσμο, έχει αντιδραστικό και ακροδεξιό πρόσημο».
Ο Αν. Ξανθός, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής» εν μέσω κρίσης της δημόσιας υγείας, ανασκεύασε: «Το πολιτικό σύστημα κάνει μια προσπάθεια κατ’ αρχάς σύμπνοιας και συνεννόησης στο ανώτερο θεσμικό επίπεδο… Και για να υπάρχει ο συμβολισμός αυτής της συνεννόησης προτείνουμε να υπάρχει και ένας υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής. Αυτό δεν είναι προσωπική μομφή κατά του κ. Κικίλια, σ’ αυτή τη φάση είναι θέμα πολιτικού συμβολισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι όλες οι τελευταίες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ -μεταξύ των οποίων η «εισβολή» του Παύλου Πολάκη στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» και η επιλογή του να κάνει δηλώσεις χωρίς μάσκα- μοιάζουν να αποσκοπούν σε επικοινωνιακό σόου και όχι σε ουσιαστική αντιπολίτευση, την ώρα που άλλοι δίνουν μάχη.
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr