Είναι ένα μαμαδίστικο φαγητό για τις γυναίκες που δεν έχουν χρόνο ή υλικά. Οικονομικό, παραδοσιακό και πεντανόστιμο, τα παιδάκια θα το λατρέψουν σίγουρα κι εσείς θα γλιτώσετε χρόνο και κόπο, αδειάζοντας και γεμίζοντας πιπεριές και ντομάτες.
Τα γεμιστά της τεμπέλας – Νηστίσιμο πιλάφι με πιπεριές
Υλικά
Πιπεριά 2 μεγάλες πράσινες (για γεμιστά)
Πιπεριά 2 μεγάλες κέρατο
Ντομάτα 2
Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 50 ml. καλό
Ρύζι 1 φλυτζάνι τσαγιού Καρολίνα η γλασέ
Κρασί 1 ποτήρι του κρασιού λευκό
Μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό
Αλάτι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ρίγανη Κατά βούληση φρέσκια
Εκτέλεση για το πιλάφι με πιπεριές
Αρχικά πλένουμε και ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές κέρατο, τις πιπεριές για γεμιστά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και την φρέσκια ρίγανη. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει.
Έπειτα βάζουμε και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε κι αυτές για 5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και λαδωθεί. Σβήνουμε το φαγητό μας με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, τον μαϊντανό και την ρίγανη. Επίσης προσθέτουμε και περίπου 3 ποτήρια νερό, μέχρι να καλυφθεί το φαγητό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε όσο μαγειρεύουμε μήπως χρειαστεί περισσότερο νερό και αλάτι διότι το ρύζι απορροφά γρήγορα το νερό προτού βράσει. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, ανακατεύουμε και συχνά για να μην μας κολλήσει.
Ειδήσεις σήμερα
Πέθανε η τραγουδίστρια Λιζέτα Νικολάου – Θρηνεί ο καλλιτεχνικός κόσμος
«Μπουρίνι» χρημάτων – Αυτά τα 4 ζώδια θα βγάλουν πολλά λεφτά με τη νέα πανσέληνο