Υλικά – Παγωτό σάντουιτς με μπανάνα
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη)
200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
2 ώριμες μπανάνες
150 γραμμ. φιστικοβούτυρο με μαύρη σοκολάτα
32 μπισκότα
Για την επικάλυψη
200 γραμμ. κουβερτούρα
Διαδικασία
Στο μίξερ χτυπάτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφριά και την κρατάτε στην άκρη. Σε πολυμηχάνημα πολτοποιείτε τις μπανάνες και προσθέτετε στη συνέχεια το ζαχαρούχο γάλα και το φιστικοβούτυρο.
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία απαλή και αφράτη κρέμα. Προσθέτετε το μίγμα μέσα στη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα ταψί στρώνετε δύο φύλλα μεμβράνη σταυρωτά και τοποθετείτε τα μισά μπισκότα. Απλώνετε πάνω το μίγμα, σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μπισκότα και κλείνετε με τη μεμβράνη που έχει περισσέψει.
Αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει. Οταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και κόβετε πάνω σε ξύλο κοπής στα χωρίσματα των μπισκότων. Λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάτε το μισό μέρος από το κάθε κομμάτι. Τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί και ξαναβάζετε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Μπορείτε προαιρετικά να πασπαλίσετε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Ειδήσεις σήμερα
Δεκάδες αντιδράσεις με την ανάρτηση του Μάκη Παντζόπουλου από το τριήμερο με την Μενεγάκη στην Άνδρο
Survivor All Star spoiler 5/6: Δίκαιο ή άδικο; – Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση
Σακίρα: Επέστρεψε στη Βαρκελώνη – Η συνάντηση με τον Ζεράρ Πικέ και τον νέο…εραστή