[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Υλικά
2 κιλά χτένι μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ
250 ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
400 γραμμ. ντομάτα κον κασέ
4-5 μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 κύβο λαχανικών
500 γραμμ. κριθαράκι
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Κόβετε το μοσχάρι σε μερίδε. Σοτάρετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα κομμάτια κρέατος, βάζοντας 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές και αφαιρείτε το κρέας απ’ την κατσαρόλα.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σε κομμάτια τα καρότα και το σέλερυ. Προσθέτετε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, συνεχίζετε προσθέτοντας το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερυ.
Ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες και τον κύβο λαχανικών.
Συμπληρώνετε υγρά βάζοντας 2 λίτρα νερό περίπου και σκεπάζετε με καπάκι. Με το που κοχλάσει το φαγητό, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και βράζετε για περίπου 2,5 ώρες.
Για το κριθαράκι: Σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο καυτό, αλατισμένο νερό βάζετε το κριθαράκι για 5 λεπτά. Σουρώνετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο. Το βάζετε σε ενα ταψί-πυρέξ και βάζετε και το μοσχαράκι με τα υγρά της κατσαρόλας. Το τοποθετείτε στον φούρνο μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr