Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει το πιο θέικο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο, που θα γεμίσει με αρώματα την κουζίνα σας το Σάββατο.
Υλικά
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζ. γάλα
¼ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
2 αyγά
¾ ζάχαρη άχνη
1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
Για το γλάσο
1/3 φλιτζ. βούτυρο μαλακωμένο
1½φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
½κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Διαδικασία
Χτυπάτε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μίγμα. Το ψήνετε στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά.
Οταν ψηθεί, βγάζετε το κέικ από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Για να φτιάξετε το γλάσο πορτοκαλιού, απλά ανακατεύετε τα υλικά. Περιχύνετε και «ισιώνετε» με μία σπάτουλα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr