Υλικά
1,5-1,8 κιλά νουά – σπαλομύτα
2 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
250 ml λευκό κρασί
1 κύβο βοδινό
700 ml ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι
5 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη μας ένα ολόκληρο κομμάτι νουα να μας το δέσει με σπάγγο, αυτό βοηθά ώστε να κρατήσει το σχήμα του κατά το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και τις 2 κ.τ.σ. βούτυρο γάλακτος.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές το νουά, έπειτα το βγάζουμε σε μια πιατέλα και σοτάρουμε τα λαχανικά σε κομμάτια μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νουά ,το θυμάρι, τη δάφνη, τον ζωμό με το καυτό νερό.
Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα, προσοχή ελέγχουμε εάν θα χρειαστεί έξτρα νερό να συμπληρώσουμε. (αν το νουά είναι από νεαρό μοσχαράκι γάλακτος θα χρειαστεί 1 ώρα το πολύ).
Όταν βράσει, αφαιρούμε το νουά από την κατσαρόλα, σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε στην κατσαρόλα μόνο τα υγρά. Δένουμε τη σάλτσα με το ρού. Κόβουμε σε φέτες το νουά, σε μια πιατέλα βάζουμε λεπτές τηγανιτές πατάτες, το νουά σε φέτες από πάνω και σάλτσα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Βάνα Μπάρμπα για Χρήστο Κυριαζή: «Αισθάνομαι τυχερή που τον γνώρισα»
- Πολ Ραντ: Ο «πιο σέξι άνδρας της χρονιάς», σύμφωνα με το People!
- Κατερίνα Στικούδη: Με αυτή τη δίαιτα έχασε 13 κιλά σε 15 ημέρες
- Ποια ζώδια πρέπει να κρυφτούν στο σπίτι τους σήμερα
- Βανδή – Μπισμπίκης: Κυνηγητό στο αεροδρόμιο για μια δήλωση [εικόνες]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr