Υλικά
500 γραμμ. φασόλια γίγαντες
200 γραμμ. ντοματάκια κον κασέ
1 κύβο λαχανικών
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
500 γραμμ. σπανάκι
3 κλωνάρια σέλερι
1 πράσο
100 ml ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 χυμό λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε μπόλικο κρύο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε, βάζουμε νερό να βράσει(χωρίς αλάτι) και βράζουμε τους γίγαντες για 45 λεπτά με 1 ώρα, θέλουμε οι γίγαντες σχεδόν να βράσουν.
Όσο βράζουν σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλερι, το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι, το λεμόνι το σπανάκι και αφού πέσει ο όγκος του, προσθέτουμε τις ντομάτες.
Τέλος βάζουμε τον κύβο και περίπου 750 ml ζεστό νερό και προσθέτουμε τους γίγαντες, αφού πάρουν βράση μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα και πιεί το ζουμί. Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε άνηθο, ξύσμα λεμόνι και έξτρα ζωμό λεμόνι και ελαιόλαδο, αν θέλετε και φέτα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- «Μπλακάουτ» στον ΣΚΑΪ μόλις ο καλεσμένος του ΣΥΡΙΖΑ είπε… «Μητσοτάκης» [βίντεο]
- Ζόζεφιν: Συγκινήθηκε για τον Mad Clip – Ο νέος έρωτας στη ζωή της
- Σάκης Τανιμανίδης: Τι δουλειά έκανε για πολλά χρόνια η μητέρα του
- Ελένη Μενεγάκη: Γιατί την έχει σημαδέψει η 27η Ιουλίου – Τι είχε συμβεί τότε;
- Αυτά είναι τα 4 ζώδια που χαμογελάνε σήμερα – Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας
- Μάρκος Σεφερλής: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Στα δικαστήρια ο ηθοποιός
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr