Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
ζάχαρη άχνη
1200 ml γάλα
250 γραμμ. ζάχαρη
1 βανίλια
40 γραμμ. αλεύρι
40 γραμμ. κόρν φλάουρ
6 κρόκοι αυγών
70 γραμμ. βούτυρο παγωμένο
30 γραμμ. κακάο
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαδικασία
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, την πιέζουμε να ανοίξει λίγο ακόμα με τον πλαστή, πασπαλίζουμε με άχνη και ξανά πιέζουμε με τον πλαστή να εισχωρήσει η άχνη στη σφολιάτα. Κόβουμε τη σφολιάτα σε κομμάτια της αρεσκείας μας, αναλόγως πως θέλουμε να τη σερβίρουμε. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα σοκολάτας: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, το κακάο και τη κουβερτούρα στην κατσαρόλα και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός καλά να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα μπολάκι το κακάο, παίρνουμε λίγο από το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε με το κακάο και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, αυτό το κάνουμε για να μην σβολιάσει το κακάο.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το βούτυρο σε κυβάκια παγωμένο στην ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε κορνε ή σε μπολ και το κρατάμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για το στήσιμο: Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας γεμίζουμε με κρέμα και από πάνω και άλλο φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τριμμένη σφολιάτα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr