Υλικά
- 2 φλιτζ. φακές κόκκινες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κοτσάνι σέλινο
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό, ξηρό
- 7 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1/2 λεμόνι, χυμό+ 2 λεμόνια, κομμένα σε τέταρτα για γαρνιτούρα
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις φακές και το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κα μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό στο ενδιάμεσο.
Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια: Νέα Σελήνη στον Ζυγό σήμερα – Ποιοι θα… «ματώσουν» περισσότερο
- Δέσποινα Βανδή: Φωτογραφίες ντοκουμέντο με αγκαλιές και φιλιά με τον Βασίλη Μπισμπίκη
- Μένιος Φουρθιώτης: Νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με πολλαπλά τραύματα
- Δέσποινα Βανδή: Σούσουρο με τη νέα σχέση που έκανε μετά τον χωρισμό της
- Ελένη Μενεγάκη: Τι συμβαίνει με το σχολείο της μικρής Μαρίνας – Η αγωνία της παρουσιάστριας
- «Βόμβες» Μαρία Κορινθίου για το ελληνικό MeToo
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr