Υλικά
3 μπούτια κοτόπουλο
500 γραμμ. σταγμναγκάθι
2 τμχ πράσα (λευκό μέρος)
3 κρεμ.φρέσκο
2 κρεμμύδια λευκά
60 ml ελαιόλαδο
300 ml νερό(1 ποτήρι)
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
4 κρόκοι αυγών
2 λεμόνια (χυμό)
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο. Όταν η θερμοκρασία ανέβει, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κομμάτια από τα μπούτια του κοτόπουλου για 5 με 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Αφαιρούμε τα μπούτια κοτόπουλο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο κομμένο μισοφέγγαρο (μόνο το λευκό μέρος) και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο, το νερό, τον κύβο κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το πλυμένο σταμναγκάθι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και τον μαιντανό. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους τον αυγών, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σε δόσεις τον ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα.
Βάζουμε τουλάχιστον την μισή ποσότητα και στη συνέχεια το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε. Σερβίρουμε με σταγόνες ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο άνηθο.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Σοκ: Ο κιθαρίστας των Judas Priest παραλίγο να πεθάνει την ώρα που έπαιζε το Painkiller
- «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου
- Τηλεθέαση: Κλάμα στο… Διαφάνι όταν είδαν τα νούμερα – Σε ποια θέση έπεσαν οι Άγριες Μέλισσες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr