Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 σκ. Σκόρδο
4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
Χυμό από 1 λεμόνι
150 ml χλιαρό νερό
1 κύβος κοτόπουλο ή βοδινό
Κρασί (προαιρετικά)
½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας τις χοιρινές τις οποίες τις έχουμε βγάλει από το ψυγείο μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε να τις μαγειρεύουμε. Αλευρώνουμε ελάχιστα, ίσα ίσα τις μπριζόλες και τις τινάζουμε καλά.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, αφήνουμε να κάψει και βάζουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε 3 λεπτά και τις γυρνάμε από την άλλη.
Προσθέτουμε το σκόρδο(το σπάμε, οχι ψιλοκομμένο) και το θυμάρι. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, αφαιρούμε τα σκόρδα και σβήνουμε με λεμόνι, αν θέλουμε μπορούμε να το σβήσουμε με κρασί και αμέσως μετά με λεμόνι.
Προσθέτουμε τον κύβο με το χλιαρό νερό, αφήνουμε 6-7 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια αφαιρούμε τις μπριζόλες, αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ.τ.σ βούτυρο.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- GNTM: Τα πρώτα ντιζαβαντάζ έφεραν γκρίνια [βίντεο]
- Σόυσουρο για τη σχέση Αρβανιτίδη-Πάολας! Τι πραγματικά συνέβη;
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Χλωμό» το να ξανακάνει συναυλία- Θέλει να απολαύσει την ελευθερία της
- Η πρώην του Έλον Μασκ πήρε τους δρόμους, διαβάζοντας… Μαρξ
- Κάμπι Λάμε: Ο 21χρονος που έγινε viral χωρίς να λέει…κουβέντα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr