Η αστυνομία ανέφερε ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι και ο γιος τους βρέθηκαν νεκροί στο τριώροφο σπίτι τους στην Ταμποαντέλα, μια κωμόπολη με λιγότερους από 1.500 κατοίκους στη Γαλικία, στη βορειοανατολική Ισπανία.
Εντοπίστηκαν από εργαζόμενο φροντίδας δίπλα σε μια γεννήτρια που χρησιμοποιούσε ένας από τους θανόντες για να τροφοδοτεί με ρεύμα μηχάνημα οξυγόνου. Ο πατέρας, 81 ετών, η σύζυγός του, 77 ετών, και ο ανάπηρος γιος τους, 56 ετών, πιστεύεται ότι πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, έπειτα από δυσλειτουργία της γεννήτριας.
Την ίδια ώρα, μια γυναίκα, περίπου 50 ετών, έχασε τη ζωή της στη Μαδρίτη όταν ξέσπασε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια του μπλακάουτ. Πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ένα κερί, στη συνοικία Καραμπαντσέλ της πόλης.
Τουλάχιστον 13 γείτονες χρειάστηκε να λάβουν τις πρώτες βοήθειες ενώ πέντε από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.
Μια ακόμη γυναίκα, περίπου 40 ετών, φέρεται επίσης να πέθανε στη Βαλένθια. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η γυναίκα, που έπασχε από αναπνευστική πάθηση, πέθανε όταν ο αναπνευστήρας που χρησιμοποιούσε σταμάτησε να λειτουργεί λόγω της διακοπής ρεύματος.
Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο διαμέρισμα της γυναίκας, η οποία έπασχε από πνευμονική παθολογία, προσπάθησαν να την επαναφέρουν με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για περίπου 29 λεπτά μέχρι την άφιξη ασθενοφόρου, όπως σημειώνει το El Pais.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ουκρανία: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες σε νέα ρωσική επίθεση με drone στην Οδησσό
- Πού θα δείτε τους αγώνες των ημιτελικών σε Europa και Conference League – Σπουδαία μάχη ανάμεσα σε Μπιλμπάο και Γιουνάιτεντ
- Αστυνομικός αποκαλύπτει τι συνέβη με το επεισόδιο του αλκοτέστ στον Χρήστο Μάστορα – «Έκανε απότομα ελιγμό και επιτάχυνε κατά πάνω μου» [βίντεο]
- EuroLeague: Η ώρα και το κανάλι του Game 4 μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακού
- Χατζηδάκης με αφορμή την Πρωτομαγιά: Μείωση ανεργίας, αύξηση μισθών και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας βελτιώνουν τη ζωή των εργαζομένων