Υλικά
600 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 ml κρέμα γάλακτος 36%
Για το σιρόπι
230 γραμμ. ζάχαρη
100 ml γάλα πλήρες
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Διαδικασία
Καταψύξτε το μπολ που θα κάνετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Για το σιρόπι: Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε να ζεσταθεί.
Προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη, με το που λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα γιατί θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο.
Για το παγωτό: Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε σαντιγί. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το γιαούρτι και, όταν ενσωματωθεί, προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 3 ώρες χτυπάμε και πάλι με το σύρμα, συνολικά θα το χτυπήσουμε 2 φορές. Αφήνουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.
Ειδήσεις σήμερα
- Μαρίνα Πατούλη: Ως αμαζόνα μας συστήνει τον νέο της φίλο, Pablo [εικόνα]
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Απογείωσε την ΕΡΤ σε τηλεθέαση στον τελικό του Roland Garros
- Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ξεσπά: Φτάνει στα όρια της ανθρωποφαγίας
- Survivor: Αυτή η παίκτρια αποχώρησε με κλάματα [βίντεο]
- Σεξ και άλλα 15 μυστικά για να κρατήσετε υγιή τη σχέση σας
- Μόνο για έρωτες δεν θα είναι αυτά τα τρία ζώδια τον Ιούνιο – Μείνετε μακριά
- Φαίη Σκορδά: Mετά τον χωρισμό της με τον Νίκο Ηλιόπουλο πήγε σε υπερπολυτελέστατη βίλα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter