Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό λαιμό
30 γραμμ. αλεύρι
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 στικ σέλερι
2 σκ. σκόρδο
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
1 κύβο κοτόπουλο
800 ml νερό
1 φύλλο δάφνης
150 γραμμ. γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)
Για το ρύζι
400 γραμμ. ρύζι μακρύκοκκο
1 κύβο λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες. Αλατοπιπερωνουμε και το περνάμε από αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κομμάτια χοιρινού σε δόσεις και, όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε δίπλα σε ένα πιάτο.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλερι σε φέτες και το σκόρδο. Όταν σοταριστούν και μαλακώσουν προσθέτουμε το κρέας. Σβήνουμε με το λεμόνι προσθέτουμε τη δάφνη και τον κύβο κοτόπουλο και το νερό. Αφήνουμε σκεπασμένο με καπάκι για 1:20 λεπτά περίπου, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να μαλακώσει το χοιρινό μας. Ελέγχουμε αν χρειαστεί υγρά.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Σβήνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη σάλτσα (υγρά) που έχουμε στην κατσαρόλα στο μπολ με το γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς, αυτό το κάνουμε για να μην μας κόψει το γιαούρτι!
Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί στο μπολ στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι. Ψιλοκόβουμε λίγα φύλλα κόλιανδρου από πάνω.
Για το ρύζι: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε μπόλικο νερό, τον κύβο λαχανικών, τη Δάφνη ,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για όση ώρα μας αναγράφει η συσκευασία(η κάθε μάρκα διαφέρει στο χρόνο βρασμού). Σουρώνουμε, επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ελαιόλαδο.