Υλικά
1 φύλλο ζύμης για τάρτα
200 γρ λευκά μανιτάρια
20 ml ελαιόλαδο
30 γραμμ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
150 γραμμ. βραστό κοτόπουλο
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
70 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
180 ml κρέμα γάλακτος 35%
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα ταψάκι τάρτας 22-24 εκ. βουτυρώστε και βάλτε την ζύμη τάρτας, τρυπήστε με ένα πιρούνι και τοποθετήστε βάρος. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το βάρος και τη λαδόκολλα και αλείψτε έναν κρόκο αυγού με ένα πινέλο την τάρτα και ψήστε για άλλα 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, που τα έχετε κόψει σε φέτες για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βρασμένο κοτόπουλο σε κύβους.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Απλώστε στην ψημένη τάρτα το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, στη συνέχεια προσθέστε την γραβιέρα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, προσθέστε ομοιόμορφα πάνω τα υπόλοιπα υλικά της τάρτας και πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Survivor 4: Ποια πασίγνωστη 62αρα τραγουδίστρια είναι «τσιμπιμένη» με τον Σάκη
- Survivor-Τριαντάφυλλος: «Ωρολογιακή βόμβα» το νέο του επαγγελματικό βήμα
- Σημεία των καιρών: Χιλιάδες αιτήσεις στο νέο casting ελληνικής εταιρίας για ερωτικές ταινίες
- Η Φάρμα: Ο Κώστας Γκρέκας «Αγρότης της χρονιάς»
- Ταρώ Ιουνίου: Αυτά τα δύο ζώδια ετοιμάζονται για παράνομες σχέσεις καλοκαιριάτικα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter