Υλικά
2 αυγά, τους κρόκους
50 γραμμ. ζάχαρη
175 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας ρόφημα κακάο
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 ποτήρι νερό βραστό
3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
Διαδικασία
Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: σε μπολ αναμειγνύετε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ρόφημα κακάο. Ετοιμάζετε τον στιγμιαίο καφέ, αναμειγνύοντας το βραστό νερό με τον καφέ, και αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε τον καφέ σε βαθύ πιάτο και βουτάτε ένα ένα τα πτι μπερ, ίσα να βραχούν. Στρώνετε τα πτι μπερ σε ταψάκι 15 εκ.. Απλώνετε από πάνω λίγη ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας. Συνεχίζετε το μοντάρισμα του γλυκού και δημιουργείτε στρώσεις με τα μπισκότα και την κρέμα σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρετε το γλυκό ψυγείου σε μικρά κομμάτια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr