Υλικά
800 γραμμ. τυρί κρέμα
250 γραμμ. ξινομυζήθρα μαλακή ή ανθότυρο
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γραμμ. πασχαλινά κουλουράκια
120 γραμμ. βούτυρο
6 φύλλα ζελατίνης
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Μαρμελάδα φράουλας
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Θρυμματίζετε τα κουλουράκια και τα ανακατεύετε με το βούτυρο που έχετε λιώσει. Βάζετε σε παγωμένο νερό τις ζελατίνες και τις αφήνετρε μέσα σε ένα μπολ για 10 λεπτά, όσο χρειαστεί για να ετοιμάσετε την υπόλοιπη συνταγή.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη μυζήθρα και το ξύσμα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα τηγάνι βάζετε την την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετεε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσέχετε να μη ζεσταθεί πολύ και φουσκώσει γιατί θα χυθεί. Όταν λιώσει τελείως η ζάχαρη, παίρνετε τις ζελατίνες από το νερό και στραγγίζετε με τα χέρια να φύγει τελείως το νερό.
Τις ρίχνετε στο μείγμα με την κρέμα, ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη. Χαμηλώνετε την ένταση στο μίξερ και σιγά σιγά ρίχνετε το μείγμα με την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα αποσπώμενο σκεύος (ταρτιέρα) απλώνετε τα κουλουράκια για βάση και από πάνω ρίχνετε το μείγμα του μίξερ. Βάζετε στο ψυγείο για πάνω από 3 ώρες. Σερβίρετε σε κομμάτια ή ακόμα και σαν τούρτα με μαρμελάδα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr