Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
600 ml γάλα χλιαρό
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
5 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
50 γραμμ. βούτυρο
Για την γέμιση
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
150 γραμμ. καπνιστό τυρί τριμμένο
200 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
150 γραμμ. παρμεζάνα
150 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
150 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γραμμ. μπεσαμέλ σφιχτή
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
100 γραμμ. βούτυρο για το κανταΐφι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Αλείφετε ένα πυρέξ με βούτυρο. Αφήνετε να ξεπαγώσει το κανταΐφι και το ξάνετε. Το χωρίζετε σε δυο ίσα μέρη, το μισό θα πάει από κάτω και το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση. Το κρατάτε μαλακό βάζοντας μια πετσέτα βρεγμένη από πάνω του.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Φτιάχνετε την μπεσαμέλ. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν, το μπέικον, τη μπεσαμέλ, τα αυγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Στρώνετε το μισό κανταΐφι στον πάτο του πυρέξ και αδειάζετε από πάνω τη γέμιση. Έπειτα σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, προσοχή δεν το πιέζετε, θέλετε να είναι αφράτο.
Χαράσσετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα 5 αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνετε το κανταΐφι. Αφήνετε το πυρέξ για 1 ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να φουσκώσει με τα υγρά το κανταΐφι.
Μετά από 1 ώρα λιώνετε το βούτυρο και το βάζετε πάνω από το κανταΐφι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά,ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια από το κανταΐφι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr