Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά με τρύπα
250 ml φρέσκο γάλα 3,5%
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
5 αυγά (4 για την γέμιση και 1 για τα φύλλα)
100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε πρώτα τα μακαρόνια για 12 λεπτά. Σουρώνετε τα μακαρόνια αλλά δεν τα κρυώνετε. Λιώνετε τα 50 γρ βούτυρο γάλακτος και το ανακατεύετε με τα μακαρόνια. Προσθέτετε το γάλα και τη μισή φέτα. Την άλλη μισή την τρίβετε σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύετε με την τριμμένη γραβιέρα.
Χτυπάτε 4 αυγά και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα με τα μακαρόνια. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και αλατοπιπερώνετε. Βουτυρώνετε το ταψί. Βάζετε τα πέντε φύλλα κάτω βουτυρωμένα και τα υπόλοιπα 5 από πάνω.
Πάντα αλείφετε με το βούτυρο γάλακτος. Χτυπάτε σε ένα πιάτο ένα αυγό με λίγο γιαούρτι και αλείφετε την μακαρονόπιτα από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Survivor 4: «Ο Σάκης πέταξε την Μαριαλένα έξω από το σπίτι. Άλλαξε μέχρι και κλειδαριές»
Ανδρέας Μικρούτσικος: Με έχουν κατηγορήσει για βιασμό
Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr