600 γραμμ. κολοκυθάκια
1 καρότο τριμμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
200 γραμμ. φέτας
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Πλένετε τα κολοκυθάκια και ξεφλουδίζετε τα καρότα. Τα τρίβετε στον χοντρό τρίφτη και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 10 λεπτά. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σφίγγετε και τα στίβετε καλά με τα χέρια.
Μεταφέρετε τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα αυγά, τα μυρωδικά και τη φέτα. Ανακατεύετε. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχετε έναν μέτριο χυλό.Θα πρέπει η υφή του να είναι αρκετά δεμένη ώστε όταν γυρίζετε το κουτάλι να πέφτει το μείγμα.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι εάν τα λαχανικά είναι πολύ ζουμερά. Αλατοπιπερώνετε στο τέλος. Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε με κουτάλα λίγο από τον χυλό στο τηγάνι. Πρέπει να γίνει σαν μεγάλη τηγανίτα. Τηγανίζετε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα, γυρίζετε προσεκτικά από την άλλη πλευρά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr