Υλικά
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντομάτα κον κασέ
500 ml χυμό τομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
300 ml ελαιόλαδο
300 γραμμ. φέτα
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζετε στο κέντρο σταυρωτά. Βάζετε τις μελιτζάνες σε αλατόνερο να μουσκέψουν τουλάχιστον 3 λεπτά (αυτό βοηθάει στο να ξεπικρίσουν).
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Τις αλείφετε με αρκετό ελαιόλαδο και ψήνετε για 30 λεπτά στον φούρνο πάνω σε μια λαδόκολλα. Προσοχή! Η πλευρά που έχετε χαράξει να ακουμπάει στην λαδόκολλα. Σε ένα τηγάνι βάζετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, με το ελαιόλαδο, και σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα τηγάνι βάζετε 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο, σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μπούκοβο και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα κον κασέ και χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε, βάζετε ζάχαρη και καπνιστή πάπρικα, αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει.
Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, από την πλευρά που έχετε χαράξει βάζετε τα κρεμμύδια σε όλες τις μελιτζάνες, περνάτε με ένα μέρος σε όλες σάλτσα ντομάτας, βάζετε θρυμματισμένη φέτα, στη συνέχεια πάλι σάλτσα ντομάτας και μετά τελειώνετε πάλι με φέτα. Βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο σε όλες τις μελιτζάνες από πάνω και ψήνετε στον αέρα ή στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr