Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
1 καυτερή φρέσκια κόκκινη πιπεριά
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
400 γραμμ. αποφλοιωμένες τοματες
Αλάτι
300 γραμμ. bucatini
150 γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μια φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το μπούκοβο ή την φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύετε για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 8 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες (σπάστε με τα χέρια τα αποφλοιωμένα ολόκληρα ντοματάκια) μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου η σάλτσα πήξει, 15-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράστε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, για 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που μας γράφει η συσκευασία. Σουρώστε διατηρώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που τα βράσατε. Προσθέστε τα ζυμαρικά ζεστά στη σάλτσα και ανακατέψετε καλά. Προσθέστε το μισό φλιτζάνι του νερού ζυμαρικών και μαγειρέψτε περίπου για 2 λεπτά. Προσθέσετε το βασιλικό και σερβίρετε τα μακαρόνια σε ένα βαθύ μπολ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr