Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
1 καυτερή φρέσκια κόκκινη πιπεριά
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
400 γραμμ. αποφλοιωμένες τοματες
Αλάτι
300 γραμμ. bucatini
150 γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
Διαδικασία
Συνταγή για τη νοστιμότερη και ευκολότερη τυρόπιτα που δοκιμάσατε ποτέ
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μια φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το μπούκοβο ή την φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύετε για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 8 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες (σπάστε με τα χέρια τα αποφλοιωμένα ολόκληρα ντοματάκια) μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου η σάλτσα πήξει, 15-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράστε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, για 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που μας γράφει η συσκευασία. Σουρώστε διατηρώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που τα βράσατε. Προσθέστε τα ζυμαρικά ζεστά στη σάλτσα και ανακατέψετε καλά. Προσθέστε το μισό φλιτζάνι του νερού ζυμαρικών και μαγειρέψτε περίπου για 2 λεπτά. Προσθέσετε το βασιλικό και σερβίρετε τα μακαρόνια σε ένα βαθύ μπολ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr