Υλικά
600 γραμμ. συκώτι νεαρού μόσχου καθαρισμένο
300 ml ηλιέλαιο
200 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
150 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κύβο βοδινό (διαλυμένο σε 70 ml νερό)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόβετε το συκώτι σε κομμάτια σαν ένα μεγάλο ζάρι (χοντρό καρεδάκι). Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ηλιέλαιο για 2 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και, όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το συκώτι και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Σβήνετε με το λεμόνι και προσθέτετε τον ζωμό. Αφήνετε να πάρει βράση και να χυλώσει η σάλτσα σας, αλατοπιερώνετε και τέλος πασπαλίζετε με ρίγανη. Σερβίρετε με καψαλισμένο ψωμάκι με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr