Υλικά
4 μπριζολάκια χοιρινά κοντρα χωρίς κοκκαλο
2 σκ.σκόρδο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
100 ml ελαιόλαδο
Αλατι,πιπέρι
Για τη σάλτσα
1/2 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1 σκ.σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλεύρι
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κύβο κοτόπουλο
1/3 φλιτζ. νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κρύο
Αλατι,πιπέρι
Για τα pancakes πατάτας
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
2 μεγάλες πατάτες
1 μικρο κρεμμυδι λευκο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ
Αλάτι & πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Διαδικασία
Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαριναδας, χυμό πορτοκαλί, σκόρδο ψιλοκομμένο, μουστάρδα και ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Βάζετε τα χοιρινά μπριζολάκια μέσα και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μια ώρα στο ψυγειο. Βάζετε το τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτετε τα χοιρινά φιλετάκια και ψήνετε από 2 λεπτά σε κάθε πλευρα.
Για την σάλτσα: Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτια. Πασπαλίζετε με αλεύρι και αφήνετε να πάρει λίγο χρώμα ,προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι,το μέλι,τη μουστάρδα ,το ξύσμα και το ζεστό νερό που έχετε ανακατέψει με τον ζωμό. Αφήνετε να πάρει μια βράση και το περνάτε από σουρωτήρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε το βούτυρο κι ανακατεύετε με σύρμα ώστε να δέσει η σάλτσα.
Για τα pancakes: Τρίβετε την πατάτα και το κρεμμύδι στον τρίφτη και τη βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε. Βάζετε σιγα σιγα αλεύρι και ανακατεύετε,προσθέτετε αλάτι,πιπέρι. Αλείφετε με ένα πινέλο το ηλιέλαιο στο τηγανι και βάζετε 1 1/2 κ.τ.σ από το μείγμα για κάθε πανκεικ. Ψήνετε και από τις δυο πλευρές σε μέτρια φωτιά, από 2 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr