Υλικά
2 κομμάτια ψαρονέφρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γ.ο.χ
2 σκ. σκόρδο
½ κούπα κόκκινο κρασί
1 κύβο βοδινό
½ κούπα ζεστό νερό
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας worcesteshire sauce
1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ζητάτε από τον χασάπη σας να σας καθαρίσει τα παραφίλετα από το ψαρονέφρι. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και 1 κ.τ.σ βούτυρο να ζεσταθούν, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε το ψαρονέφρι ολόκληρο χωρίς να το κόψετε.
Σοτάρετε καλά απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 3 λεπτά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Πασπαλίζετε το τηγάνι σας με αλεύρι και ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον ζωμό που τον έχετε διαλύσει στο ζεστό νερό, προσθέτετε την σόγια και την worcesteshire.
Ανακατεύετε και συνεχίζετε βάζοντας τα μανιτάρια. Βγάζετε τα ψαρονέφρια, κόβετε σε μενταγιόν (φέτες) 3 πόντων το κάθε ψαρονέφρι και τα επιστρέφετε στο τηγάνι για να ψηθούν άλλα 2 λεπτά.
Σερβίρετε στο πιάτο βάζοντας το ψαρονέφρι και από πάνω την σάλτσα μανιταριών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr