Υλικά
Για το ζυμάρι
500 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 ml νερό
50 ml ξύδι λευκό
20 ml ελαιόλαδο
10 γραμμ. αλάτι
Αλεύρι για πασπάλισμα
Για την γέμιση
200 γραμμ. μανούρι
200 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. ανθότυρο
1 αυγό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Για το ζυμάρι: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε με τα δάχτυλα σας, ώστε να ποτίσει το αλεύρι. Προσθέτετε το ξύδι και το νερό, ενώ παράλληλα ζυμώνετε.
Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια. Βάζετε λίγο αλεύρι στον πάγκο σας και ζυμώνετε λίγο με την παλάμη σας, σπρώχνοντας προς τα έξω και μαζεύοντας προς τα μέσα.
Χωρίζετε στα 8 τη ζύμη σας και δημιουργείτε μπαλάκια στρογγυλά. Σε ένα σκεύος βάζετε αλεύρι, τοποθετείτε τα μπαλάκια και καλύπτετε με μια μεμβράνη κι από πάνω με μια πετσέτα. Αφήνετε για 45 λεπτά έως μια ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη σας.
Για την γέμιση: Βάζετε τα τυριά σε ένα μπολ και τα σπάτε με το χέρι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
Για το τύλιγμα: Σε μια καθαρή επιφάνεια αλευρώνετε και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε το κάθε ζυμάρι ξεχωριστά, (λεπτό φύλλο και όσο γίνεται παραλληλόγραμμο). Αλευρώνετε κάθε φορά για να σας βοηθήσει στο άνοιγμα.
Με ένα πινέλο αλείφετε τη ζύμη σας με ελαιόλαδο παντού, απλώνετε στην ευθεία παράλληλα 3 κ.τ.σ από τη γέμιση, την σκεπάζετε τυλίγοντας το ρολό προς τα μέσα. Έπειτα τυλίγετε σε ρολό κλείνοντας καλά τη γέμιση μέσα, μεταφέρετε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, ξεκινώντας κάνοντας σαλιγκάρι απ΄ το κέντρο του ταψιού. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου, έως ότου πάρει ωραίο χρυσο-καφετί χρώμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr